Odgoj i školovanje

drustvena-povezanost-mala
Štenad je međusobno vrlo društveno vezana pa kada ih se odvoji od majke i ostatka legla emotivno reagiraju.

stene-staro-12-tjedana-mala
Razvojne faze pasa - Period socializacije (od 3 do 12 tjedana starosti)

tara-u-setnji-mala
Kada nabavljamo psa volimo idealizirati budući suživot s njim. Zamišljamo kako odlazimo u nove avanture sa dlakavim prijateljem, šetamo dubokom šumom, trčimo po pješčanoj plaži uz zalazak sunca ili jednostavno sjedimo u kafiću ili šetamo gradom privlačeći poglede i izazivajući divljenje.

igra-i-socijalizacija-mala
Igra je važan aspekt psećeg ponašanja koji tijekom život psa neprestano utječe na njegov društveni razvoj i učenje te je važan posrednik prilikom formiranja hijerarhije.

stene-staro-22-dana-mala
Razvojne faze pasa - Razvoj svijesti (od 21 do 23 dana starosti)

razvojne-faze-psa-mala
Svi psi (i sve životinje, uključujući i ljude), bez obzira na pasminu, tijekom odrastanja i razvoja prolaze kroz različite faze – fizičke, mentalne i psihološke.

mama-i-sekundardna-socijalizacija-mala
Količina modeliranja karaktera i učenja promatranjem nije dovoljno dobro zabilježena kod pasa, no takvo učenje svakako postoji do određene granice.

stene-staro-20-dana-mala
Prijelazni period traje između trinaestog i dvadesetog dana starosti i obilježen je nizom fizičkih promjena.

labrador-mala
Pravilan pristup u odnosu prema štenetu, pravilan odgoj šteneta, dosljednost u izvršenju naredbi, ispravno hranjenje, način igranja, upoznavanje s okolinom i kasnije školovanje, imati će za pozitivnu posljedicu prihvatljivo ponašanje odraslog psa.

primarna-socijalizacija-psa-mala
Razvojna faza pasa - Primarna socijalizacija psa (od 3 do 5 tjedana starosti)

stene-staro-12-dana-mala
Štenad dolazi na svijet obavijena posteljicom i povezana s majkom pupčanom vrpcom. Pupčanu vrpcu kuja pregrize, a posteljicu pojede te lizanjem suši i čisti novorođeno štene potičući refleksne pokrete mišića i disanje.

odgoj-pasa-mala
Edukacija psa je potrebna kako bi život s psom u obitelji bio dobar i ugodan. Edukacijom pomažemo da se pas u takvoj zajednici osjeća ugodno i sigurno te da zauzme ispravno mjesto na ljestvici hjerarhije.