Korisne informacije
zabranjeni-psi-na-jarunu
Za provođenje zabrane zaduženi su zaštitari u ophodnji, ali budući da ne smiju izricati kazne, nužna im je pomoć komunalnih redara.

Na prostoru ŠRC Jarun zabranjeno je vođenje pasa i u tom smislu na svim službenim ulazima stoji znak zabrane njihovog uvođenja u centar. Jedini prostor kamo ih se može uvoditi ograđeni je dio uz ulaz Hrgovići. Zabrana je istaknuta i na nekoliko mjesta u samom objektu. Međutim, vlasnici pasa ne pridržavaju se postavljenih znakova zabrane.

Zaštitari u ophodnji zaduženi su da neodgovorne posjetitelje zajedno s njihovim psima udalje iz objekta, ali ne smiju im izricati kazne ili upozorenja. Za to je ovlašteno samo komunalno redarstvo, koje bi u ovom poslu bilo od velike pomoći zaštitarima. U tijeku su dogovori između uprave ŠRC Jaruna i Zagrebačkog holdinga o potrebi da komunalni redar bar jednom tjedno obiđe objekt i kazni prekršitelje zabrane. To bi zasigurno utjecalo na smanjenje nedozvoljenog ponašanja.

Osoblje ŠRC Jaruna zaposleno u kućicama na službenim ulazima za naplatu parkiranja nije u mogućnosti aktivno pomoći u ovom poslu niti ima ovlasti upozoravanja ili udaljavanja posjetitelja s objekta.

Jedino češćim nadzorom nadležnih službi na Jarunu i suradnjom s komunalnim redarstvom moguće je u budućnosti riješiti ovaj problem kršenja zabrane uvođenja pasa na sportske objekte.

Temu o psima na Jarunu istražili smo u sklopu našeg zajedničkog projekta Vi pitate, oni odgovaraju. U njega se možete uključiti i vi postavljanjem pitanja bilo kojoj osobi, organizaciji ili državnoj instituciji, nakon čega će naši novinari učiniti sve što je u njihovoj moći da istraže slučaj.

Izvor: Tportal.hr