O psima
Bezuvjetna ljubav koju pas iskazuje odmaranjem u vašem krilu i odanost koju vam pruža samo su neke od psećih psiholoških lekcija u koje bi se ljudi trebali ugledati

najbolji-prijatelj
Veterinari vjeruju da je veza između čovjeka i psa toliko dugovječna jer su psi sposobni voljeti nas kao što smo mi sposobni voljeti njih. Dok su psi u fizičkom dodiru s vlasnicima, njihov mozak oslobađa dopamin kao što to čini i ljudski mozak dok smo sretni i opušteni. Zato ako vas pas poliže, možete to usporediti s poljupcima.
Ako vas slijedi, želi provoditi vrijeme s vama, a usput vas može i štititi. Dok vaš ljubimac odmara glavu u vašem krilu, osim što želi da ga gladite, iskazuje i znakove ljubavi i povjerenja. Dok psi opušteno mašu repom, žele pažnju i ljubav. No ti znakovi mogu značiti i manipulaciju, a dobar vlasnik, koji posvećuje vrijeme i pažnju psu, znat će uočiti razliku. Svaki pas ima jedinstvene načine izražavanja privrženosti. Ako volite svog psa, sigurno ćete se lako razumjeti.

Svaka pasmina ima male prednosti
Zlatni retriveri, španijeli, njemački ovčari i ostali koji su uzgajani za rad s ljudima ciljano imaju osobine ranjivosti i ovisnosti, no time je nesvjesno u njih usađena i sposobnost za ljubavlju.

Prijateljstvo koje traje 33.000 godina
Arheolozi su u Sibiru i Belgiji našli dvije pseće lubanje stare 33.000 godina. Zaključili su da, osim što su se psi koristili za praćenje mirisa lovine i zaštitu, bili su i vjerni prijatelji ljudi.

Igračkom u cipeli pokažite ljubav
Ne ljutite se na psa ako vam izgrize papuče, samo hoće pokazati da obožava vaš miris. Kupite mu kost ili igračku i ostavite je preko noći u cipeli da poprimi vaš miris pa pokažite i vi njemu koliko ga volite.

Izvor: 24sata