kaputic.jpgZimsko razdoblje nije isprika da ne održavate i šišate svog ljubimca. Kućnim psima nije potrebna duga dlaka kako bi ih grijala, na isti način kao što to treba divljim životinjama, ili psima koji žive u teškim klimatskim uvjetima. Neke patuljaste pasmine imaju kratku dlaku, koja je posebno rijetka na donjoj strani trbuha i na prsima. Zato je važno da vodite računa, da odjeća vašeg ljubimca prekriva te dijelove tijela.

Najčešći modni dodatak, koji većina vlasnika ima iz praktičnih razloga, jesu pseće kabanice. Znamo da većina pasa ne voli kišu, ali ako boravi s ostalim ukućanima u stanu, vjerojatno nećete uživati u mirisu vlažne i pokisle dlake. Zato su najbolje riješenje kabanice koje štite leđa, vrat i trbuh. Zaštitit će vašeg ljubimca, a vi ćete izbjeći sate čišćenja i pranja koji vas očekuju kad se vaš ljubimac vrati iz kišne šetnje.

trenirkica.jpg

Kabanice štite od kiše, ali kad je hladnoća u pitanju, najbolji su kaputići ili džemperi koji variraju bojama, dizajnom i debljinom materijala. Na vama je da izaberete onaj koji odgovara potrebama vašeg ljubimca, ili jednostavno odgovara njegovoj osobnosti. Što se tiče zaštite šapica, postoje pseće čizmice, koje čuvaju pseće šape po snijegu, ledu i kiši.

Ako smo iz nekog razloga odlučili nabaviti neki od odjevnih predmeta, moramo biti svjesni da svog ljubimca moramo naučiti na odijevanje. Najbolje je s tim početi još u dobi kada su štenci i biti ustrajni i strpljivi. Počnite s oblačenjem odjeće hvaleći psa. Kada ste psu obukli željeni odjevni predmet, ostavite ga na njemu kratko vrijeme. Sljedeći put ga ostavite dulje, sve dok ga postupno ne naviknete da mirno nosi svoju odjeću i šeta u njoj.

obuceni_psici.jpg