Labrador retriver

Standard labradora viđen očima ne-izlagača

labrador
Opći izgled
Nije pretjerano osjetljiv na svoj izgled. Savršeno sretan potpuno prekriven blatom. Ne uzrujava se baš previše ni ako kući donese miris nečega u čemu se valjao. Spreman stajati i dopustiti vlasniku da opere prljavštinu s njega te razumije važnost sušenja tako što će se suvišne vode riješiti temeljitim stresanjem... obično dok stoji pored vlasnika.

Karakter
Agilan, prilagodljiv i posvećen cilju. Nikad nije izgubio sposobnost lova na hranu i pokazuje sve karakteristike koje potvrđuju tu činjenicu.

Temperament
Vrlo inteligentan i dobar. Neagresivan i nimalo sramežljiv. Koristi ta svojstva dok žica hranu ili kad je učinio nešto loše.

Lubanja
Krije kompjutorski mozak. Rješava probleme u djeliću sekunde i može se prebacivati s jedne aplikacije na drugu u nanosekundi. Uz to ima dovoljno kapaciteta za osobne projekte.

Oči
Vide mrvicu hrane ispod stolice na suprotnom kraju sobe.

Uši
Bolje funkcioniraju od radara. Korištene u spoju s očima - i ništa neće biti propušteno. Uši detektiraju razmatanje slatkiša u džepu tri sobe dalje, sa svim zatvorenim vratima između. Mogu se uključivati i isključivati po želji psa.

Nos
Nevjerojatno učinkovit. Nema ograničenja udaljenosti na kojoj se detektira hrana. Također odlično pronalazi smrdljive predmete i tvari u kojima se treba povaljati, i to tri polja dalje. Može uzrokovati akutnu neugodu kad se zavuče u prepone posjetitelja.

Usta
Unaprijed programirana za skupljanje stvari i bijeg s njima. Potrebno je reprogramiranje kako bi se postiglo da se pokupljene stvari vrate natrag vodiču. Novi modeli (zvani štenci) isporučuju se s privremenim kompletom iglica. Stolice i stolovi nisu sigurni, osobito ako ih se ostavi same - i namještaj i štence.

Vrat
Dovoljno snažan da odvuče bilo koga ili što, ako se to nešto drži za ogrlicu i povodnik.

Prednje dio tijela i prednje šape
Ono što vidite netom prije nego što se digne u zrak, da bi vas se pozdravilo.

Trup
Vrlo solidne građe. Može lako pomaknuti velike predmete koji su neoprezno ostavljeni na putu. Također vrlo učinkovit u rušenju stojećih ljudskih objekata, osobito pri zalijetanju u ljudske noge odostraga.

Stražnji dio tijela i stražnje šape
Ono što najčešće vidi vlasnik koji si nije dao truda trenirati svog psa.

Rep
Nezgodno postavljen na visini stolića u dnevnoj sobi. Jednim mahanjem čisti sve šalice sa stola (osobito pune) i sve ostalo što nije prikovano za stolić.

Kretanje
Obično pravolinijski, sa svrhom, pri čemu labrador češće više razmišlja o cilju negoli o putanji. Preporučuje se vrijedne predmete učvrstiti na podlogu.

Dlaka
Vodonepropusna dlakava podstava koja je potrebna, jer labrador ne promašuje vodu, bila to lokva, potok, rijeka ili more. Nije pretjerano zabrinut za konzistenciju ili miris.

Boja
Crna, čokoladna i žuta - ovisno o vašem odabiru, možda ćete morati preurediti dnevnu sobu.

Veličina
Dovoljno velik da se zaleti u bilo što.

Mane
Nikakve, dakako.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači