Spasioci

Tečaj

tecaj.jpg Dana 05.09.2005. krenuli smo na tečaj za spasioce - naravno u Kossp . Ima nas 9, jedan retriver, jedan boarder collie, jedna mješanka (moja prijateljica Asja) a ostalo su labradori. Tečaj traje tri mjeseca a nakon toga počinju treninzi da bismo usavršili znanje i stekli sigurnost koja nam je potrebna za polaganje ispita.

Opširnije...

Treninzi

treninzi.jpg Početkom 12. mjeseca 2005. nakon završenog tečaja krenuli smo na treninge za psa spasioca - naravno u Kossp. Ima nas 6, dva retrivera, jedan boarder collie, jedan njemački ovčar i dva labradora. Treninge imamo 2 puta tjedno te je psima to puno zanimljivije od treninga poslušnosti.

 

Opširnije...

Povijest spasilačkih pasa

povijest-spasilackih-pasa.jpgPrvi zapisi o spasilačkim psima datiraju iz 1707. godine, a nalaze se u dokumentima švicarskog samostana Sv. Bernard na istoimenom planinskom prijelazu gdje su redovnici uzgajali bernardince koji su pronalazili osobe zasute u lavinama.

Opširnije...

Spasilački psi

o-spasilackim-psima.jpg

U radu sa spasilačkim psima se vrlo često pojavljuju određene pasmine, one su najbrojnije na ispitima, natjecanjima i vježbama. Slijedi opis pozitivnih i negativnih osobina najčešće korištenih pasmina u radu spasilačkih pasa

Opširnije...

Školovanje psa spasioca

skolovanje-psa-spasioca.jpg

ŠKOLOVANJE PSA SPASIOCA

Tek nakon pravilnog odgoja, može započeti školovanje. Školovanje uključuje vježbe poslušnosti, vježbe spretnosti na preprekama i vježbe traženja. Sve navedene vježbe svojevrna su stimulacija prave akcije gdje se od psa očekuje da bude savršeno vodljiv, u potpunoj kontroli svog vodiča te da spretno, nesmetano i bez straha da prelazi preko raznih tipova prepreka pretražujući svaki tip terena.

Opširnije...

Ispiti za spasilačke pse

Ispiti-za-spasilacke-pse.jpg ISPITI ZA PSA SPASIOCA

Do 2004. godine u Hrvatskoj nije postojao važeći pravilnik i kadar pri Hrvatskom kinološkom savezu (HKS-u) potreban za organiziranje međunarodno priznatih ispita pa su se ispiti polagali u susjednoj Sloveniji.

Godine 2005. očekuje se polaganje prvih ispita u Hrvatskoj. Ispitni pravilnik HKS-a za provjeravanje znanja spasilačkih pasa i vodiča usklađen je s odlukama Međunarodnog pravilnika za rad spasilačkih pasa i obuhvača sljedeće kategorije i stupnjeve:

Opširnije...

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači