I. FCI skupina
luksuz-za-pse
Zahvaljujući imućnim ili iznimno brižnim pojedincima, postoje životinje koje žive na visokoj nozi - bilo da se radi o psima koji vrijeme provode u toplicama, majmunima koji imaju vlastiti televizor ili mačkama koje idu na masaže i aromaterapije. Najzanimljivije primjere donosi nam blog o bizarnostima Oddee.

Pseće popodne u toplicama
Postojalo je sigurno vrijeme kad je šišanje ljubimaca u posebnim salonima bilo nešto neuobičajeno i smatralo se luksuzom. Danas novac više ne kupuje samo frizerske tretmane, već i potpuni aranžman u toplicama. Jedna tvrtka koja pruža takvu uslugu smještena je (kojeg li čuda) u Kaliforniji gdje razni razmaženi ljubimci mogu uživati u cijelom danu tetošenja opuštajući se uz aromaterapije, eksfoliaciju, nanošenje raznih preparata za dlaku, kupke u jacuzziju te čak i potpuni kozmetički tretman za 'lice'. Svi stanovnici Kalifornije tako u toplicama za pse Beverly stvarno mogu svojim ljubimcima pružiti najbolji mogući tretman.

Psi u položaju 'psa koji gleda prema dolje'
Joga je tradicija koja seže više od 2.000 godina u prošlost i mnogi ljudi je u današnje vrijeme prakticiraju kako bi ostali gipki ili kao vrstu tjelovježbe. No u Aziji je započeta još jedna tradicija - 'doga'. 'Doga' je kombinacija masaže, meditacije i istezanja - pasa. Kao i sve druge bizarne aktivnosti s istoka, 'doga' je ubrzo stigla i u SAD gdje je postala toliko popularna da postoje vježbaonice u svakom većem gradu.

U Kini je svaki dan životinjski maskenbal
Bojanje kose nešto je što je donedavno bila isključivo ljudska aktivnost, no Kinezi (koji su poznati po svom poštivanju prava životinja) svim vlasnicima ljubimaca pružaju mogućnost da ih daju obojiti na bilo koji način. Ova bizarna sloboda tako je mnogima omogućila da imaju pse obojane kao tigrove, pande i mnoge druge životinje. Sad znate - kad u Kini netko nazove svog psa Tigar, možete očekivati da će se pojaviti s prugastim narančastim ljubimcem na uzici.

Ljubimci vole letjeti prvom klasom
Florida očito ima mnogo vlasnika kućnih ljubimaca. Jedna zrakoplovna tvrtka omogućila je letove prvom klasom za pse i mačke. Ne samo da lete od jednog mjesta na drugo okruženi luksuzom, već imaju i svoje šetače prije leta te stalnu skrb za vrijeme leta. Tako oni ljubimci čiji vlasnici mogu platiti taj luksuz na svoje odredište stižu veseli, nahranjeni i prošetani.

Domaće je domaće - čak i za pse
Sarma i svježe štrukle na stolu mnogima od nas bez problema mogu izvući osmijeh na lice. Netko se očito zapitao što bi psima pružilo isto iskustvo kad je napisao prvu kuharicu za pse. Navodni razlog zasad već mnoge knjige s receptima jela za pse povlačenje je nekih komercijalnih psećih hrana iz prodaje, no prazninu su već popunila jela poput onih iz 'Kuharice dobre hrane za pse'.

Vlasnica koji je potrošila više od 160.000 dolara na svoje pse
Iako se ne radi o Oprah Winfrey (jer ne znamo koliko ona troši na svoje ljubimce), pretpostavljamo da Britanka Louise Harris može poslužiti kao dobar primjer pretjeranog trošenja na životinje. Njezini jorkširski terijeri imaju svoje bračne krevete u kojima sami spavaju, nose nakit iz Swarovskog i drugo drago kamenje te redovno dobivaju masaže. Louise Harris u tri je godine potrošila više od 160.000 dolara (oko 900.000 kuna) na svoje terijere. Pretpostavljamo da je njezini ljubimci zauzvrat ne grizu kad ih odijeva u mala pseća odijela koja ne nose samo na Božić kad pod borom otvaraju darove koji često prelaze više tisuća dolara vrijednosti.

Izvor: Tportal.hr