VI. FCI skupina

Engleski baset

bassetKratkonogi pas teških kostiju, ali okretnih kretnji bez nespretnosti. Srednja visina je 35,5 cm, a najviša 38 cm; težina od 18 do 23kg. Glava je velika, ali dobrih proporcija, lubanja obla, s dobro izraženom zatiljnom kosti. Po čitavoj glavi koža je mlohava i tvori duboke bore. Njuška je crna, usnice ovješene, dobro razvijeni zubi su škarasti; vrat je snažan, a podbradak izražen; oči engleskoga baseta su tamne, blage i žalosne; uši su tako dugačke da, sklopljene sprijeda, prelaze vrh nosa. Rep je veselo nošen i lagano zavinut. Dlaka je kratka, tvrda, glatka. Boje nisu propisane ( u pravilu je bijela sa smeđim i pješčanim mrljama) i dozvoljene su sve boje goniča.

Blag je ali ne i bojažljiv, vrlo privržen gospodaru, prijatelj djece, nesposoban ugristi, nešto tvrdoglav. Laje ugodnim glasom.
Baset je po prirodi jamar, a lovi i na otvorenom, stoga služi za lov na lisice, zeca, oposuma, fazana. Posjeduje odličan njuh, ali su mu refleksi nešto polaganiji. Nakon američke selekcije, ovaj je pas postao vrlo originalan i dobar kućni pas.
Da se ne bi udebljao, treba ga umjereno hraniti. Najviše mu odgovara 400 g mesa dnevno, pomiješanog sa 300 g riže i povrća.

*Preuzeto sa sveopsima.blogger.ba

Više informacija o ovoj pasmini

Uzgajivačnice

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači