VI. FCI skupina

Francuski bijelo- crni gonič - Francais blanc et noir (French White and Black Hound)

Francuski bijelo- crni gonič - Francais blanc et noir (French White and Black Hound)

franc_crno_bijeli_glavaHrvatsko ime: Francuski bijelo- crni gonič
Službeno ime (FCI): Francais blanc et noir
Originalno ime: French White and Black Hound
Nadimak: French Hound

FCI No: 220
Grupa: VI. FCI (Goniči tragači po krvi i srodne pasmine)
Sekcija: Goniči
Namjena: Pas za lov


Zemlja porijekla:
Francuska
Visina: 62 - 72 cm
Težina: oko 30 kg Francuska je domovina nekoliko tipova lovačkih pasa, a jedan od njih je francuski crno-bijeli gonič. Osim veličinom, ova se pasmina razlikuje od ostalih po boji svoje dlake. To je veliki pas čopora s elegantnom kratkom, gustom dlakom koja je pretežno bijela s crnim sedlom i crnim oznakama.
Ova pasmina ima izvrstan njuh i dobro lovi u čoporu. Izvorno razvijen za lov na sitnu divljač, ovaj pas posjeduje prialgodljivost i izdržljivost potrebnu za lov na jelene i drugu krupnu divljač. Francuski crno-bijeli gonič ima snažan melodiozan lavež kojim će upozoriti lovca ako osjeti miris plijena. Pasmina je izuzetno pokretna-zaskaivanje plijena, pokrivanje terena velikim skokovima čitavom energijom uz valovito gibanje mišica, predstavlja prizor koji oduzima dah.

Pasmina je poslušna; nisu zabilježeni slućajevi agreisvnosti kod pojedinih primjeraka. Ipak, nisu prikladni za neiskusne vlasnike, budući da su ovi psi skloni iskušavati volju svojih vlasnika. To su vrlo srčani psi, a najpoznatiji su po svom entuzijazmu i nepresušnoj energiji. Ovi psi strogo slijede hijerarhiju čopora i vlasnik koji nije čvrst ili siguran imat ce poteškoća kontrolirati ih, budući da mogu biti vrlo teški. S treningom poslušnosti svakako treba zapoćeti dok je pas još uvijek mlad. Za štene francuskog crno-bijelog goniča, kao i za štene bilo koje druge lovačke pasmine, za očekivati je da će biti puno energije. Poticajne metode treninga trebale bi započeti s igrom, kako bi se štene smirilo i brzo koncentriralo na trening.

Zahvaljujući selektivnoj i pažljivoj uzgajivačkoj praksi, francuski crno-bijeli gonič je relativno pošteden bilo kakvih zdravstvenih problema. Uz propisnu njegu, očekivani životni vijek pasmine iznosi 10 do 12 godina.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači