VI. FCI skupina

Talijanski oštrodlaki gonič

Talijanski oštrodlaki gonič

segugio-italiano-a-pelo-forte
Hrvatsko ime: Talijanski oštrodlaki gonič
Službeno ime (FCI): Italian Rough-Haired Hound
Originalno ime: Segugio Italiano a Pelo Forte
Nadimak: Italian Rough-Haired Segugio, Segugio

FCI No: 198
Grupa: VI. FCI (Goniči tragači po krvi i srodne pasmine)
Sekcija: Goniči
Namjena: Pas za lov

Zemlja porijekla: Italija
Visina: 50cm - 60cm
Težina: 18-26 kg


Ovo je talijanska pasmina koju ljubitelji pasa visoko cijene zbog njegovih snažnih i brzih nogu tipičnih za pse koji love pomoću vida, no posjeduje i odlične vještine praćenja ravne psima koji love pomoću njuha-sve to je Segugio Italiano. Osim po svom ugodnom harmoničnom lavežu, poznat je i po izvrsnoj vanjštini. Nastala od primitivnih egipatskih goniča i rimskih molosa, ova pasmina se izvorno koristila za lov na veprove. Međutim, kako je broj veprova smanjen, danas se talijanski gonič koristi za lov na kuniće i drugu sitnu divljač s krznom. Poznat po svojim brzim "čeličnim nogama", pas s lakoćom progoni brzi plijen. Ovaj odlučni lovac može loviti cijeli dan bez odmora i dalje će s jednakim oduševljenjem htjeti loviti sutradan i dan nakon toga. Sposoban je loviti na bilo kakvom terenu, radilo se o ravnoj zemlji ili brdovitom području s gustom vegetacijom.
Talijanski gonič je dopadljiva pasmina. Ovaj pas ima tanko "suho" tijelo laganih kostiju. Kao poseban znak raspoznavanja mu služe duge ovješene uši koje su nisko postavljene i presavijene na vrhu. Taj elegantni pas može imati dvije vrste dlake-čvrstu poput žice i glatku. Oba tipa talijanski ljubitelji pasa visoko cijene. Talijanski je gonič uporan lovac s odjekujućim lavežom, no budući da je u kući tih i miroljubiv, prikladan je za pratitelja. Goniči inače uživaju u ljudskom društvu i udobnostima doma, pri čemu ova pasmina nije iznimka. On će zahtijevati tretman kao član obitelji i željet će se uključiti u sve obiteljske aktivnosti. Ova pasmina nikad ne bi smjela biti ostavljena u psećoj kućici u dvorištu ili dugo ostavljena sama. Psu će biti dosadno, što će pokazati uništavanjem. Goniči su prilično nezavisni psi pa njihov odgoj može predstavljati izazov. Ipak, s obzirom na krv mastifa, talijanski gonič je nešto voljniji prihvatiti trening.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači