VI. FCI skupina

Slovački gonič

Slovački gonič

slovakian-hound
Hrvatsko ime: Slovački gonič
Službeno ime (FCI): Slovakian Hound
Originalno ime: Slovenský Kopov
Nadimak: Slovak Hound, Black Forest Hound

FCI No: 244
Grupa: VI. FCI (Goniči tragači po krvi i srodne pasmine)
Sekcija: Goniči
Namjena: Pas za lov

Zemlja porijekla: Slovačka
Visina: 40cm - 50cm
Težina: 15-20 kg

 

Slovački gonič, Slovensky Kopov i crni šumski gonič su nazivi za psa srednje veličine i pravokutnog tijela, prilično velikom glavom i crnom dlakom s paležom, koja mu daje elegantan izgled. Ova pasmina ima puno sličnosti s crnim goničem rakuna s paležom iz Sjedinjenih Država zbog svoje dlake crne boje s paležom. Kad se malo bolje pogleda, vidiljivo je kako je slovački gonič prilično manja, ali snažnije građena pasmina.
Zemlja porijekla ove pasmine je Slovačka i to je jedina domaća pasmina goniča pomoću njuha. Crni šumski gonič je najčešće viđen u Europi, iako ga se rijetko viđa u drugim dijelovima svijeta. Slovački gonič je čvrsta radišna pasmina, koja je također poznata po svojoj snazi i izdržljivosti. Pasmina je prvotno nastala za lov na veprove. Ovaj uporni lovac slijedit će miris satima; zapravo, smatra ga se specijalistom za veprove pošto je, za razliku od bilo kojeg drugog lovačkog psa koji će loviti raznovrstan plijen, vepar jedini plijen kojeg on lovi.
Lovačke sposobnosti i temperament ove pasmine mogu se usporediti s karakteristikama popularnijeg bigla, lisičara i zečara. Slovački gonič i dalje intenzivno lovi u slovačkim planinama, no pronašao je još jedno zanimanje pozornog i marljivog stražara, te privrženog i odanog pratitelja. Pas posjeduje urođeno nepovjerenje prema strancima. Reagira na napad i brz je u obrani, posebno ako je izazvan i zaista je pouzdan čuvar. Slovački gonič je odan, dopadljiv i miran-ali samo ako je dobro odgojen i socijaliziran. To je pas snažne volje, a s mužjacima je još teže i nikad se neće podrediti slabom vlasniku. Čvrsti trening poslušnosti i socijalizacija su nužni za ovu pasminu.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači