VI. FCI skupina

Šilerov gonič

Šilerov gonič

schiller-hound
Hrvatsko ime: Šilerov gonič
Službeno ime (FCI): Schiller Hound
Originalno ime: Schillerstövare
Nadimak: Schiller Bracke

FCI No: 132
Grupa: VI. FCI (Goniči tragači po krvi i srodne pasmine)
Sekcija: Goniči
Namjena: Pas za lov

Zemlja porijekla: Švedska
Visina: 46cm - 60cm
Težina: 18-25 kg

 

 

 

Lovački pas za Ledenu zemlju! To je titula koju su entuzijasti dali ovoj pasmini. Kompliment mu odgovara pošto ga u švedskom kinološkom klubu smatraju najbržim skandinavskim goničem i psom koji je sposoban podnijeti ledenu hladnoću u lovu na duže vremena na terenu prekrivenu snijegom. Osim po brzini, pasmina je poznata i po izuzetnoj snazi.
Šilerov gonič potječe iz Švedske. Ovog čvrstog lovačkog psa stvorio je farmer po imenu Per Schiller, koji je htio imati psa za slijeđenje i lov na lisice. Domaći švedski psi križani su s goničima koji slijede njuh iz Njemačke, Švicarsek i Austrije i rođen je pas koji je dobio ime po uzgajivaču. Šilerov gonič je energičan pas s urođenim instinktom za lov. Ovaj entuzijastični lovac ima snažan glas kojim upozorava lovca da je plijen pronađen.
To je prekrasna pasmina lovačkog psa. Pas je vitak, ali mišićav i prekriven bogatom zlatnosmeđom dlakom, koju još dojmljivijom čini ponoćno crni plašt. Pas je vrhunski lovac i švedski ga lovci visoko cijene zbog njegovih lovačkih i tragačkih sposobnosti. Ipak, impresivan izgled u kombinaciji s miroljubivim i blagim temperamentom čini ovu pasminu dobrim kandidatom za obiteljskog pratitelja. Šilerovog goniča vole ne samo zbog njegove lovačke izvrsnosti, već i zbog odanosti, privrženosti i društva koje pruža ljudskim članovima svoje obitelji. On je dobar obiteljski ljubimac i pratitelj, no zahtijeva ranu socijalizaciju i konstantni trening.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači