VI. FCI skupina

Njemački gonič

Njemački gonič german-hound
Hrvatsko ime: Njemački gonič
Službeno ime (FCI): German Hound
Originalno ime: Deutsche Bracke
Nadimak: German Bracke, Olper Bracke, Westphalian Bracke

FCI No: 299
Grupa: VI. FCI (Goniči tragači po krvi i srodne pasmine)
Sekcija: Goniči
Namjena: Pas za lov

Zemlja porijekla: Njemačka
Visina: 36cm - 38cm
Težina: 18-22 kg

 

Njemački gonič je veličanstvena pasmina namijenjena lovu i ostalim sportskim aktivnostima. Ova je pasmina porijeklom iz Njemačke nastala nakon više godina velikog truda, kombinirajući različite pasmine goniča sa svrhom stvaranja "goniča za sve". Zaista, sav se trud i rad isplatio stvaranjem ove jako dobre pasmine, koja može biti pogodna kako za lov, tako i za svakodnevnog pratitelja u dnevnim aktivnostima.
Njemački su goniči nastali iz kombinacije nekad popularnih i snažnih vrsta goniča sa lokalnom vrstom manjih goniča pod nazivom Steinbracke. Od 1900. godine spoj ovih dviju snažnih i vrsnih pasmina nazvan je njemačkim goničem.
Tijelo njemačkog goniča je u formi za rad i očito pokazuje svoje velike mogućnosti-brzinu pri radu, odlučnost, sposobnost rada u svim vremenskim uvjetima i, što je najvažnije, želju za savladavanjem gotovo svih zadataka koji su mu povjereni. S obzirom na sve navedeno, nužno je da vlasnik uvijek zaokupi svoga psa intenzivnom aktivnošću, kako bi ga održao stimuliranim za rad. Njemački gonič ne osjeća se dobro u zatvorenom prostoru.
Visina pasmine iznosi od 41 do 53 centimetara, uz težinu od oko 16 kilograma. Dlaka mu je glatka i kratka i može biti različitih boja, no najčešće je bijela, tamna ili boje paleža. Lubanja njemačkog goniča je lagana, a nosni most ravan s izraženim stopom. Ovaj izuzetno osjetljivi nos je jedno od najvažnijih obilježja njemačkog goniča zbog širokog raspona mirisa koje osjeća, što ga svrstava u red pasa koji love slijedeći miris. Pasmina posjeduje i ravne, duge i široko ovješene uši.
Ova jako entuzijastična pasmina koristi se za lov na kuniće, lisice i veprove u planinama. Njegove duge i mišićave noge omogućuju mu da trči brzo i pokriva relativno veliko područje na tragu. Uza sve to, njegove izuzetne nosnice omogućavaju mu da u tišini slijedi tragove ranjenih životinja. Njegov jasan i glasan lavež još je jedna velika prednost koja može koristiti u lovu.
Njemački gonič je aktivna pasmina koja ne zahtijeva previše njege i održavanja zbog svoje tanke dlake; umjesto toga, ovi psi trebaju stalni trening i prilično prostora za trčanje i lutanje uokolo.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači