VI. FCI skupina

Riđi bretonski oštrodlaki baset

ridji-bretonski-baset
Malen je, čvrst, oštrodlaki pas, koji izgleda zakržljalo, mada ga poznavaoci smatraju tipičnim basetom.
Glava je srednje duga, s jako izraženim zatiljkom. Oči su živahne i tamne, godine života se ne vide.Uši su srednje duge i ne dosežu njušku, pokrivene su tanjom i mekšom dlakom od dlake tijela.Leđa su kraća nego kod drugih baseta. Tijelo je jako mišićavo. Dlaka je tvrda, gusta, kratka, skoro glatka i priljubljena. Zlatno je žut ili zemljasto smeđ, na prsima ponekad ima bijele pjege, koje nisu poželjne. Visina - 32 do 36 cm, težina - 15 kg. Doživi veliku starost.Bretonski riđi baset je niskonoga podvrsta bretonskog oštrodlakog goniča, koji je specijalist za lov na zečeve i divlje svinje. Taj je pas visok do 55 cm. U drugoj polovici prošlog stoljeća bio je među lovcima najomiljeniji, ali je prije par desetljeća skoro izumro. Spasilo ga je nekoliko zainteresiranih uzgajača - lovaca. Riđi (zemljasto smeđi) baset je izvan domovine nepoznat. Najmanje je sličan basetu. Ima prilično širok čeoni dio lubanje. Vrlo je jak, žilav lovački pas, otporan na bolesti i jako ustrajan. Upotrebljavaju ga za lov u višim predjelima i u teže prohodnim lovištima. Najbrži i najpokretljiviji je među svim basetima.Ako ga dovoljno rano i dosljedno odgajamo, prijatan je kao pratilac i obiteljski pas. Sličan je oštrodlakom jazavčaru. Ne voli biti sam i prilagodljiv je. Bolji je čuvar nego ostali baseti, posebno je otporan.

Izvor: http://zlatnesapice.16.forumer.com

Više informacija o ovoj pasmini

Uzgajivačnice

 

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači