VI. FCI skupina

Vendenski oštrodlaki gonič


vendenski-ostrodlaki-gonic
Živahan je, jak pas pravokutnog oblika. Rep drži uspravno i ponosno. Prijazan je. Oba tipa (veliki i mali) imaju sličan standard, razlikuju se samo po veličini, dužini gubice i ušiju.Ima jake kosti i skladno tijelo. Kretanje je lagano i puno.Dlaka je oštra, tvrda i ne preduga. Jednobojan je - zemljasto smed, zečje boje ili bijelo siv. Može biti i dvobojan - bijel i narančast ili crn i siv. Trobojni psi te pasmine su bijele, crne i smede boje. Visina - od 38 do 42 cm, težina - 15 kg. Otporan je i doživi veliku starost.Oštrodlaki vendenski baset potječe od oštrodlakog vendenskog goniča, kojeg su stoljećima u lovu upotrebljavali francuski kraljevi i zato još uvijek ima nadimak "bijeli kraljevski pas". U srednjem vijeku bio je poznat i "sivi kraljevsk pas", čiji je potomak današnji niverneški oštrodlaki gonič.Laicima oštrodlaki vendenski baset jedva sliči basetu. Pripadnost toj pasmini dokazuju samo tipičan obraz, ponosna brada, grmaste obrve, tople i pametne oči.Oštrodlaki vendenski baset je hrabar, odlučan pas mekane duše. U obitelji se osjeća dobro, prijateljstvu sa članovima obitelji nema granica. Niti jedan baset ne zna pozdravljati tako veselo s cijelim tijelom, kao vendenski. Voli se igrati s djecom, i nikada ih ne napadne. Zbog toga je osim za lov - najčešće na nisku divIjač, omiljen i kao obiteljski pas. U odnosu na druge basete prijatan je, živahan i brz.

Izvor: Zlatne šapice

Više informacija o ovoj pasmini

Uzgajivačnice

 

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači