VII. FCI skupina

Plavi pikardijski španijel

Plavi pikardijski španijel

Blue-Picardy-Spaniel

Hrvatsko ime: Plavi pikardijski španijel
Službeno ime (FCI): Blue Picardy Spaniel
Originalno ime: Epagneul bleu de Picardie
Nadimak: Blue Picardy Spaniel, Spaniel azul de Picardía, Blauer Picardie-Spaniel, Bleu Picard

FCI No: 106
Grupa: VII. FCI (Ptičari)
Sekcija: Tip šanijel
Namjena: Sportski pas

Zemlja porijekla: Francuska
Visina: 57cm - 60cm
Težina: 19 - 20 kg
Životni vijek: 12 - 13 godina
Štenci: prosjećno 5

Plavi pikardijski španijel, član francuske obitelji španijela, poznat je po tome što je višenamjenski lovački pas s finim njuhom i urođenom željom za lovom. Ova sportska pasmina izvorno je uzgojena za lov, traženje i donošenje na svim terenima i u najrazličitijim uvjetima. Plavi pikardijski španijel razvijen je u pikardijskim francuskim pokrajinama-Somme, Authie i Canache Valley, kao rezultat križanja engleskih setera s pikardijskim španijelima.

Pasmina, nazvana i Epagneul Bleu de Picardie, je relativno nepoznata u drugim dijelovima svijeta, iako je već dugi niz godina cijenjena od strane francuskih i engleskih lovaca. To je uporan i neumoran lovac koji će loviti pernatu i krznenu divljač na kopnu i u vodi. Njegovo mišićavo tijelo snažnih kostiju ostavlja dojam moći, zdravlja i vitalnosti. Pas ima plivaće opne koje mu pomažu kod donošenja plijena iz vode. Kad se radi o lovu, vrlo je usredotočen. Ništa mu ne može omesti pažnju kada slijedi plijen.

Plavi pikardijski španijel je inteligentna pasmina koja će uvijek nastojati ugoditi gospodaru. S njegovim vrhunskim lovnim sposobnostima, lovac ne bi mogao poželjeti boljeg pratitelja u lovu. Ovi psi imaju uravnoteženi temperament, mirni su i privrženi. Izvrsni su lovci, no sve više ih se cijeni i kao kućne ljubimce. Budući da su poslušni i posjeduju urođenu želju da ugode gospodaru, predstavljaju odličan izbor za prvog psa. Pas naravno može ponekad biti neposlušan i maznuti hranu s kuhinjskog pulta, doživjeti "nesreću" u kući, ili odlučiti preurediti vrt, no sve je to normalno ako imate psa. To je razlog zbog kojeg su trening poslušnosti i socijalizacija nužni. Učenje psa neće biti problem, pošto su prirodno inteligentni i poslušni.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači