Grooming

Učinite njegu psa ugodnim doživljajem

Budući da je njega nešto što je Vašem psu potrebno, trebate se pobrinuti i da to bude nešto u čemu će uživati.

njega-psa2

Kada izdvojite vrijeme da ga naučite kako da uživaju u njezi, možda otkrijete kako i Vi sami uživate u tome. Počnite s njegom dok je Vaš pas još štene, ili čim ga dovedete u kuću. Dok uređujete Vašeg psa, stalno mu ponavljajte da je "dobar pas", kako biste mu dali do znanja da nije u nevolji, nego da se radi o nečemu ugodnom. To će pomoći Vašem psu da nauči kako uživati u njezi ako mu se isprva ne svidi.

Četkanje je jedna od najboljih stvari koju možete napraviti za Vašeg psa kada pričamo o njezi. Možete jednostavno koristiti meku četku za pse i četkati dlaku u smjeru rasta. Trebat ćete počešljati sve, ne samo leđa, već i dlaku na ušima, trbuhu, repu i sa stražnje strane nogu. Kada se pas ne češlja, dlaka mu se može spetljati u velike čvorove ili grumenove koji mu vuku kožu i uzrokuju bol kada se kreće.

I kupanje predstavlja važan dio njege. Kada kupate psa, trebali biste to učiniti što je moguće više zabavnim, ugodnim i udobnim. Možete koristiti vlastitu kadu, sudoper ili čak vrtno crijevo. Ako nemate vremena za kupanje psa ili Vam je teško kontrolirati ga dok se kupa, pobrinite se da ga okupa profesionalna osoba. Čak i ako nemate vremena da ga kupate ili ne uživate u tome, to je nešto što je potrebno napraviti!

Još nešto za što se morate pobrinuti kada uređujete Vašeg psa su nokti na šapama, zubi i koža. Vaš je pas živo biće i ima osjećaje i potrebe baš kao i Vi. Njeg psa ne mora oduzimati svo Vaše raspoloživo vrijeme niti biti neugodna - zapravo, učinite li je redovnim dijelom Vaših zadataka, vidjet ćete da će Vam oduzimati jako malo vremena i da njegujući psa, isto tako mu dajete pažnju koju želi i treba od Vas. Uređivanje i njega psa čine bit vlasništva psa, jer pomoću toga osiguravate njegovo zdravlje iznutra i izvana.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači