Grooming

Dnevni pregled psa

Kako biste održali kontinuiranu brigu o zdravlju Vašeg ljubimca, bitno je da provodite "dnevne preglede", kako biste se uvjerili da je Vaš pas u dobroj kondiciji i dobrog zdravlja bez ikakvih nepravilnosti.

svakodnevno-uredjivanje-psa

To je najlakše napraviti tijekom Vašeg svakodnevnog uređivanja ili barem uvijek u isto vrijeme svaki dan, kako biste psa na to rutinski navikli. Još ako to budete radili na nježan i zaigran način, zaokupit ćete njegovu pažnju bez problema.

Prvih par puta navikavat ćete se na osjećaj dodirivanja Vašeg psa, pa ćete za kojih tjedan dana već znati što je za njega uobičajeno. Ako nakon mjesec ili više dana uočite nešto drugačije, to ne mora biti ništa ozbiljno, no možda ste već uspjeli otkriti nešto u začetku što će biti lako riješiti.

Ne morate biti grubi i ozlijeđivati psa, samo nježno prijeđite rukom preko njegove glave, ušiju, leđa, bokova, nogu, prsa i trbuha kao da ga mazite ili češkate. Svrha ovog pregleda je otkriti bilo kakve sitne porezotine koje možda niste uočili, možda osip ili probleme s kožom, gubitak ili slabljenje dlake. Također je bitno pregledati oči na trag bilo kakve skrivene prljavštine ili infekcije, kao i usta i bilo kakve ranice ili bolna mjesta.

Ako primijetite nešto drugačije, provjerite da li to psa boli ako ga dodirnete na tom mjestu i pratite ga idućih nekoliko dana. Ako niste zadovoljni onim što vidite, idući korak je posjet veterinaru.

 

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači