Pitanja i odgovori

Slaganje između muškog i ženskog staforda

Pitanje:

Lijep pozdrav, Imam kujicu Američkog Stafforda, staru 19 mjeseci, prije dva i pol tjedna je okotila leglo od 12 štenaca. Odlučio sam da svakako želim zadržati jedno štene, muško. Da li mi je to dobar potez, pogotovo zato jer je štene muško i da li ću imati problema u doba tjeranja(mislim da znam odgovor na ovo pitanje), tj. da li će se majka i sin slagati? Moja kujica je isključivo s nama u kući, gdje bi i drugi pas bio. Posljednje što me zanima; da li je prekasno da je sada počinjem navikavati na kavez? Malo sam skeptičan prema kavezu, ali u godinu i pol dana koliko je s nama, nikada nije spavala nigdje dalje nego samo sa nama u krevetu, a pošto moja žena i ja namjeravamo uskoro i sami imati djete, to bi mogao biti veliki problem, pogotovo sa dva psa..

Unaprijed puno hvala na savjetu!

Odgovor:

Da li će se psi slagati ne treba procjenjivati na temelju njihovog srodstva. Karakteri su ti koji se slažu lakše ili teže a sredina je ta koja usklađuje ta dva karaktera na način da sve funkcionira u "čoporu".
Ako želite organizirati psima život tako da provode dio vremena u boxu odlično je priučavati ih sada kada to možete napraviti postepeno i bez pritiska. Dobra stvar je da ukoliko su psu zadovoljene potrebe lako se privikava i na totalno uvrnute nove situacije ili preokretanje stila života naglavce. Psi naprosto iskorištavaju situaciju i bave se raspoloživim.
Imam potrebu napomenuti još jedan detalj koji se nije nalazio u pitanju. Do 4. mjeseca starosti mlađeg psa svakako planirajte da uz zajedničke šetnje jedna dnevna šetnja bude posebno sa starijim i posebno sa mladim psom. To je bitno zato da stari pas ima priliku zadržati kvalitetu odnosa te da vas ima samo za sebe dio dana. Bitno je i za mladoga psa zato da sebi i njemu date šansu za stvaranjem kontakta i veza.

Neven Kovačević
Nesi

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači