Uzgajivači

Općenito o Irskom vučjem hrtu


irski_vucji_hrtTeški i preko 70 kilograma, irski vučji hrtovi na prvi pogled djeluju kao opasni i strogi čuvari kuće pored čijeg se budnog oka gotovo nitko ne bi mogao kradomice ušuljati u dvorište. No, iza gorostasne pojave ove preko dvije tisuće godine stare pasmine, krije se zapravo jedan umiljat i mazni pas koji bi kao čuvar kuće mogao funkcionirati isključivo zbog svoje- impozantnosti.
Irski vučji hrtovi rijetka su i cijenjena pasmina koja zbog uočljive pojave često puta izaziva divljenje brojnih znatiželjnika.

Ljudi često misle kako je riječ o opasnim psima jer su uistinu veliki, no istina je da je to jedna zapravo umiljata i privržena vrsta koja je idealna za sve tipove ljudi. Vrlo se dobro mogu prilagoditi i na život u stanu, a idealan je i za obitelji koje žive u kućama i imaju velika dvorišta. Kako je riječ o psima koji su u prošlosti uglavnom ležali uz kamine starih dvoraca, u zimsko i hladnije doba draža im je toplina i boravak u unutrašnjosti, barem tijekom noći. 

Iako njihova pojava odaje dojam opasnog psa, hrtovi su zapravo vrlo druželjubivi pa se tako odlično slažu s malom djecom za koju imaju neobično puno strpljenja. Također, zbog miroljubivog karaktera odlično se slažu i sa ostalim životinjama pa tako hrt neće praviti probleme u blizini mačke, ili pak drugih pasa.

Oni također nisu niti previše zahtjevni, otprilike kao i svi drugi psi. Dnevno jedu do kilogram suhe hrane, dlaka se održava povremenim četkanjem.

Suprotno od inače uvriježenog mišljenja kako je hrtove teško naučiti naredbama riječ je o veoma pametnim i inteligentnim psima koji lako usvajaju nova znanja.

B&G
Irski vučji hrt
Jelena Biljan, Dražen Gagro
092 22 04 504; 092 22 00 394
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.wolfhoundsandhorses.com; www.konjickiklub.net

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači