Uzgajivači

Kako sam spasio svoju kuju Doru (Belgijski ovčar-Malinoa) od gušenja

belgijski-ovcarJednog dana spremao sam se izvesti vježbe traženja u zatvorenom i otvorenom prostoru sa svojom ženkom malinoa, kao i X puta do tada.
Sve je krenulo dobro, Dora je moje prve tri vježbe u zatvorenom prostoru odradila vrhunski. Poslije svake vježbe koju je dobro odradila dobila je za nagradu tenisku lopticu. Kako sam za taj dan odradio što sam trebao izišao sam iz dvorišta i prešao na poligon iza kuće gdje obično radim vježbe na otvorenom prostoru. Bacio sam nekoliko puta lopticu Dori da se izgušta i tada smislio vježbu koju do tada nije radila. Doru zakopčam za stupić od ograde u blizini gdje ću vježbu izvoditi. Izvršim motivaciju i lopticu zakopam u pijesak. Nakon nekog vremena Dora je i tu vježbu odradila odlično.
Kako sam bio zadovoljan odrađenom vježbom to sam Dori pokazao svojim veseljem te joj bacio lopticu i ne misleći što će se dogoditi. Dora je munjevito otrčala do loptice , dok sam ja u tom trenutku otišao uzeti povodnik koji se nalazio u blizini. Međutim Dora se nije vratila onom brzinom kojom sam ja očekivao. Pogledam, imam što vidjeti , Dora se hodajući davi i teturajući dolazi do mene. Brzo priskočim da vidim što se dešava i u toj brzini i želji da joj što prije pomognem gurnem ruku u Dorina usta, ali vrlo brzo shvaćam da to ne bude išlo glatko. Dora me je boreći se sa lopticom u grlu refleksno ugrizla. Vidjevši kako neće biti lako izvaditi lopticu na ovaj način , pokušam sa drvenom letvom međutim ona ju je mrtvački primila i više je ne popušta. U tom sam trenutku bio svjestan da joj ne mogu pomoći. Za nekoliko trenutaka Dora je izdahnula. Na brzinu vadim joj letvu iz usta, a zatim primam grkljan lijevom rukom iz vana a desnom jedva uspijevam izvaditi lopticu iz usta. Pogledam je onako jadnu , jezik ljubičast a ona bez života. Razmišljam što da radim. Jedino joj mogu pomoći reanimacijom. U istom trenutku sam počeo masažu srca sa upuhivanjem zraka u nos. Nakon 5-6 minuta osjetio sam ispod ruke kucanje srca. Nekoliko trenutaka poslije toga trepnula je očima, a zatim i ustala vidno zbunjena onim što joj se desilo. Nedugo poslije toga trčala je za lopticom kao da se ništa nije dogodilo.

Nikola Paulić
www.belgijskiovcar.com
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači