Uzgajivači

Standard Engleskog Špringer Španijela

engleski_springer_spanijel3
Zemlja porijekla: Velika Britanija

FCI klasifikacija: Grupa 8, sekcija 2

Opći izgled: atraktivan, živahan, snažan, kompaktan i dobro balansiran pas simetrične građe. Od svih britanskih španijela ova pasmina ima najduže noge i najbolje je građena za trčanje.

Narav: nježan i osjećajan, uvijek u pokretu, hrabar i odvažan, odan, neizmjerno voli svog vlasnika. Inteligentan i uvijek spreman za rad ili igru. Prijateljski i veselo raspoložen, poslušan. Narav ove pasmine je od izuzetne važnosti. Agresivnost i plahost je krajnje nepoželjna.

Glava: veličinom mora odgovarati veličini psa. Kvadratična gubica, dobro razvijena, stop jasno naglašen. Ovaj pas je i aporter snažnih čeljusti. Udaljenost od vrha nosa do stopa jednaka je udaljenosti od stopa do potiljne kosti. Gubični dio glave približno je jednako širok kao i lubanjski. Lubanjski dio glave je lagano zaobljen sa svih strana. Obrazi ne smiju biti naglašeni, već ravni. Nos - dobro pigmentiran, nosnice dobro razvijene. Oči su srednje velike, bademastog oblika. Boja oka bi trebala kod smeđih pasa biti boje lješnjaka, a kod crnih crna - svijetle oči su nepoželjne. Kapci dobro zategnuti. Izraz je inteligentan, nježan, pažljiv ali ne i molećiv. Zubalo je škarasto i potpuno.Uši su zaobljene, nisko nasađene, ( standard kaže u visini oka ). Uho doseže do nosa, bogato odlakano. Tipična mana je kratko i mesnato uho, isto kao i uho široko u gornjem dijelu, visoko nasađeno ili nošeno.

Vrat je dugačak, mišićav, suh bez suvišne kože, u blagom luku prema glavi i skladno nasađen u zakošena ramena.

Prednji dio: dobro položena plećka ( koso položena i čvrsto povezana) , laktovi priljubljeni uz tijelo, noge snažnih kostiju, ravne. Došapje kratko i čvrsto. Gledano odnaprijed prednje noge su usporedne.

Trup: snažan, kompaktan, prsni koš dobro razvijen.

Tijelo ovog psa mora ostavljati dojam snažnog, dobro povezanog psa, dubokog prsnog koša, čvrstih i ravnih leđa.

Slabinski dio leđa kratak, širok i snažan, blago povijen.

Sapi: lagano padajuće ali nikad strme.

Zadnji dio: širok, vrlo mišićav i dobro zaobljen. Kosti nogu snažne, naglašenih kuteva, nisko postavljene pete što psu omogućuje veliku slobodu pokreta. Gledano otraga zadnje noge su paralelne.

Šape: čvrste, kompaktne, dobro zaobljene; snažni, puni jastučići.

Rep: usađen, nešto ispod linije leđa, uvijek u pokretu, nošen vodoravno ( visko nošenje iznad leđne linije je greška). Treba ga ocijenjivati kao da onog dijela koji je trebao biti kupiran nema.

Kretanje: osebujno, puno snage, izdašnog iskoraka, dobro pokriva teren. Prednje noge se kreću iz plećke ravno naprijed, šape se pružaju daleko s lakoćom, bez sputanosti. Skočni zglobovi se dobro pokreću ispod tijela prateći liniju prednjih nogu.

Dlaka: svilenkasta, ravna ili malo valovita nikad oštra i kovrčava, s dovoljno poddlake, vunasta dlaka je mana. Bogate zastavice na ušima, prsima i donjoj liniji tijela, prednjim nogama, na stražnjim nogama zastavice do skočnog zgloba. Dlaku za ocjenjivanje treba urediti.

Boja: crno-bijela ili smeđe-bijela, te obje s paležom (tenom).

Mužjaci trebaju imati 2 očigledno normalna testisa spuštena u skrotum.

Aproksimativna visina: 51 cm . Dakle riječ je o aproksimativnoj visini, a ne o strogo zadanim granicama, prednost uvijek treba dati općem dojmu i skladu nego strogim kalupima, vrijeme krojača u ringu je prošlo.

„CRO No1"
Engleski špringer Španijel
Vl. Marina i Boris Tremski
098/715-480 , 098/347-776
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
http://free-sk.htnet.hr/Cro_No1/

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači


Notice: Undefined variable: tags in /home/vauvaun/public_html/modules/mod_miniadspot/mod_miniadspot.php on line 23

Notice: Undefined variable: tags in /home/vauvaun/public_html/modules/mod_miniadspot/mod_miniadspot.php on line 24