Bolesti

Homeopatsko liječenje kašlja u pasa

 

 

homeopatija_copy.jpgNakon što ste to učinili, možda će vam dalje trebati pomoć homeopatije kako biste otklonili uzrok u potpunosti. Postoje brojni izvrsni pripravci između kojih možete birati, a ukoliko niste iskusni u liječenju prirodnim putem, najbolje bi bilo za savjet se obratiti stručnoj osobi.

Homeopatski se pripravak bira prema podudaranju postojećih simptoma u psa sa "simptomatskom slikom" određenog pripravka. Svaki pripravak ima vlastitu sliku simptoma, a oni su navedeni u velikom broju u knjigama koje pišu o tome. Osoba koja radi s takvim pripravcima često ne uzima u obzir samo opis kašlja, već i druge aspekte psa, kao što su njegove karakterne osobine, dok se odlučuje koji pripravak odabrati. Da bismo vam dali neku predodžbu o tome, navodimo listu najčešće korištenih pripravaka protiv kašlja:

Mravlja kiselina - za vlažni kašalj uz zviždanje u prsima prilikom disanja.

Kukovina - za teški suhi kašalj koji se umiri kada čvrsto pritisnete rebra rukom. Pas treba ležati vrlo mirno, budući da se nepokretan osjeća bolje.

Dulcamara - za kašalj koji se javlja u vlažnim uvjetima ili po mokrom, hladnom vremenu. Mogući uzrok kašlja je prezagrijanost, nakon koje je slijedilo brzo hlađenje. Kašalj se pogoršava pri naprezanju.

Ferr phos - ukoliko pas iskašljava krv. Stanje se popravlja navečer, da bi se ponovno pogoršalo ujutro.

Spongia - za grčeviti kašalj prouzročen jedenjem ili izlaganjem hladnom zraku, a koji jenjava kad pas popije vode.

Drosera - za grčeviti kašalj uz grubi zvuk laveža. Kašalj se pogoršava ujutro.

Hep sulph - za dugotrajni kašalj kojeg se općenito gledajući teško riješiti. Psa kašalj može iritirati.

Pulsatilla - kada su simptomi kašlja promjenjivi i pogoršavaju se kad se pas uznemiri. Ovaj pripravak odgovara privrženom, maznom psu sklonom ljubomori.

Akonit - za kašalj koji potiče samo hladni vjetar, ili počinje nakon izloženosti haldnom vjetru. Posebno je koristan u ranim fazama kašlja.

Nux vom - koristi se kad je kašalj povezan sa bolovima u trbuhu.

Rumex - za kašalj koji zvuči kao da je prouzročen škakljanjem u grlu.

Slijedeći su pripravci korisni za tzv. "kašalj štenare": rumex, akonit, bunika, kukovina, drosera, nux vom, natrijev hidroksid, arsen, mravlja kiselina i spongia. Prva tri je najbolje upotrijebiti na samom početku kašlja - ali nikako sva tri zajedno. Homeopatski pripravci najbolje djeluju ako se daju pojedinačno, vodeći računa o tome koji od njih najbolje odgovara pojedinom slučaju.

Za liječenje se mogu koristiti i trave. Najbolje je koristiti formulu koja kombinira trave protiv kašlja i one za jačanje imuniteta. Puno je različitih trava za imunitet, no neke od najčešćih su Echinacea, listovi masline, picrorhiza, češnjak i trava sv. Ivana.

echinacea.jpg

olive_leaf.jpgpicrorhiza_kurroa.jpggarlic-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trave korisne za kašalj i pluća su inula helenium, marrubium vulgare i verbascum thapsus - posebno ako se radi o bolnom kašlju uz gustu i ljepljivu sluz koju je teško progutati.

elecampane.jpgwhite_horehound.jpgmullein.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Uobičajeni postupak je pomiješati dvije trave za imunitet sa dvije ili tri trave protiv kašlja u tekući pripravak, te davati dozu od 5 ml jednom ili dvaput dnevno ukoliko se radi o psu prosječne veličine. 

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači