Bolesti

Spriječite psa da liže ozlijeđenu nogu

Kad se ozlijedi, pas, uostalom kao i mačka, instinktivno liže ranu, dovodeći time vlasnike do ludila. Mnogi su znali danonoćno dežurati pored svog ljubimca ne bi li spriječili neželjeno "lizuckanje", koje ranu može inficirati i usporiti zarastanje.

Zbog toga su mnogi psima zamatali ozljede u gaze, stavljali flastere i zavoje, ali sva ta rješenja u pravilu su bila kratkotrajna - pas bi ih malo po malo skinuo i nastavio po starom. Sličan problem imala je i Lyn Townsend, nekadašnja zaposlenica IBM-a sa svojim ljubimcem, malim maltezerom.

Njezin psić s ozlijeđene noge stalno je pokušavao skinuti zavoj i nastavljao lizati ozljedu. U jednom trenutku Lyn je pala na pamet spasonosna ideja - čarapa koja se na tijelo psa učvršćuje remenom. Nazvana je strock, a nakon što ju je iskušala na svom ljubimcu, Townsendova ju je patentirala.

ozljedjena-noga.jpg

Masovna proizvodnja mogla je početi, a zainteresiranih za taj mali, ali zlata vrijedan proizvod, bilo je sve više. S vremenom, čarapica je postala vodootporna, a cijena proizvoda ovisi o veličini psa i kreće se od desetak do 17,5 dolara.

Iako 'strock' još nismo našli u našim specijaliziranim trgovinama za kućne ljubimce, ipak i u njima ima sličnih stvarčica koje mogu pomoći kad ljubimac ima ozlijeđenu nogu. U ponudi su različite vrste "čarapa" koje se zgodno mogu učvrstiti, tako da ih pas ne može jednostavno skinuti.

Različitih su veličina - od onih za minijaturne vrste, pa do velikih za rotvajlere i slične pse. Cijene su im isto tako različite, a kreću se u pravilu od pedesetak kuna na više. Zato, ako se vašem ljubimcu dogodi nezgoda, a rasjekotine šapa nisu baš rijetke, lizanje ozljede nakon što je, ako je potrebno, obradi veterinar, spriječite "čarapicom".

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači