Izložbe i natjecanja

Uspješno položen The IRO Mission Readiness Test (MRT)

huopp
Uspješno položen The IRO Mission Readiness Test (MRT)

U periodu od 2. do 6. studenog 2011., u Berlinu se održavao The IRO Mission Readiness Test (MRT) za potražne pse u slučaju potresa, odrona ili urušavanja.
Za slanje potražnih timova u međunarodne akcije koriste se vodiči i psi koji polože jedan od najtežih testova koji trenutno postoji u svijetu - IRO Mission Readiness Test (MRT). Ocjenjivanje različitih zadaća provodi se po IRO MRT programu kojeg također provode i REDOG Švicarska i AFDRU (Austrian Forces Disaster Relief Unit) Austrija.

Na ovogodišnjem MRT-u HUOPP je sudjelovao sa svoja 3 vodiča i 3 potražna psa, te s jednim pomoćnikom.
Ispit se provodio na način kao da su timovi pristigli u stranu zemlju u akciju spašavanja, pa su samim time morali biti samodostatni i moraju proći sve dijelove dolaska u stranu zemlju - od prihvata u Reception/Departure Center (RDC) i smještaja u Base of Operation (BoO), prikupljanje informacija itd. Tokom cijelog ispita koristile su se INSARAG smjernice kao način rada i komunikacije između timova. INSARAG (International Search and Rescue Advisory Group) smjernice su usvojili Ujedinjeni narodi kako bi se unificirao način rada za sve timove urbanog traganja i spašavanja iz cijelog svijeta u pružanju međunarodne pomoći.
Kako bi naš tim bio u potpunosti samodostatan, logistički ga je opremila Državna uprava za zaštitu i spašavanje, pod koju vodiči potražnih pasa spadaju u okviru Interventne specijalističke postrojbe civilne zaštite za spašavanje iz ruševina.
Na terenu su se tijekom testa testirale zadaće vezane uz procjenu situacije, određivanja taktike rada, pronalaska unesrećenih osoba na dubokim i teškim mjestima (po danu i po noći), pružanje prve pomoći psima, pružanje prve pomoći ljudima, alpinističke tehnike, INSARAG test, te orijentacija i noćno hodanje od 10km.
Mission Readiness Test je ove godine bio izuzetno uspješan za članove HUOPP-a, jer su sva 3 vodiča i 3 potražna psa (Marina Baron Horvat i Ares, Vedran Vukomanović i Suky i Tomislav Marević i Keito) uspješno položili test i na taj način stekli certifikat koji im omogućava sudjelovanje u međunarodnim akcijama spašavanja.
Na prošlogodišnjem MRT ispitu, također su dva HUOPP tima (jedan iz Zagreba i drugi iz HUOPP GPP Rijeke) uspješno položila MRT, tako da sada HUOPP ukupno raspolaže s 5 licenciranih timova koji mogu sudjelovati u međunarodnim akcijama spašavanja.

Ovaj izvrstan rezultat s testa Mission Readiness Test je jedno veliko priznanje za izuzetno kvalitetan i uporan rad HUOPP-a koji i dalje ide u smjeru potpune spremnosti za najteže zadaće bilo da se radi o nacionalnim ili međunarodnim potrebama.

HUOPP - Hrvatska udruga za obuku potražnih pasa
www.huopp.hr
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači