Izložbe i natjecanja

Izložbene titule

Na nacionalnim izložbama dodjeljuju se imenovanja za službene titule.Na nacionalnim izložbama dodjeljuje se kanditatura za nacionalnog prvaka u ljepoti - CAC,kao i rezerva - R. CAC (le certificat d' aptitude au Championnat de beaute) u razredu zrelih, intermedia, razredu radnih pasa i u razredu prvaka/šampiona.Isti nazivi se dodjeljuju i na međunarodnim izložbama.Sve kandidature dodjeljuju se posebno za mužjake, a posebno za ženke.Znači u svakom razredu mogu se dodijeliti zasebno svi nazivi CAC u razredu zrelih, CAC u razredu intermedia,CAC za razred radnih i CAC u razredu prvaka.Redoslijed se određuje tako, da najljepši pas ako zaslužuje dobiva kanditaturu CAC, drugi R.CAC. Psi iz razreda mladih ne konkuriraju za titulu CAC.Skupivši određeni broj titula CAC u određenom vremenskom periodu(za pse koji podliježu radnom ispitu potreban je i radni ispit), pas postaje nacionalni prvak(šampion) u ljepoti.  

Na međunarodnim izložbama pod pokroviteljstvom FCI (Međunarodna kinološka organizacija) dodjeljuje se kandidatura za međunarodnog šampiona u ljepoti - CACIB i R.CACIB (le certificat d"aptitude au Championnat internacionale de beaute). Samo će jedan CACIB biti dodijeljen po spolu i rasi.Za CACIB konkuriraju psi iz razreda intermedia,razreda radnih i razreda prvaka (šampiona).Titulu CACIB ne mogu dobiti psi iz razreda štenaca, razreda najmlađih,razreda mladih i razreda veterana. Znači, skupivši dovoljan broj kandidatura CACIB na međunarodnim izložbama i ispunivši ostale uvjete predviđene međunarodnim pravilnikom FCI, pas postaje Međunarodni (internacionalni) šampion u ljepoti.

Da rezimiramo: svaki pas u razredu intermedia, zrelih, radnih i razredu prvaka može dobiti ako zaslužuje kandidaturu CAC i to posebno mužjaci, posebno ženke.Svi psi iz ovih razreda (mužjaci) koji su dobili CAC konkuriraju za titulu. Najbolji od njih, po mišljenju suca, dobiva CACIB (isto tako  i kod ženki). Za prvaka pasmine (BOB - Best of breed) konkuriraju Best Junior mužjak, Best Junior ženka, CACIB mužjak i CACIB ženka.

kinološki sudac: Dragan Krstić
se: mijenjati
se: does, herself, himself, itself, myself, oneself, ourself, ourselves, themselves, thyself, you, yourself

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači