Šampionati

Međunarodni prvak u radu

Uvjeti za stjecanje naslova međunarodnog prvaka u radu
Za ovaj naslov konkuriraju samo pasmine za koje se provode radni ispiti pod pokroviteljstvom FCI-a.

medjunarodni-prvak-u-radu

Za dobivanje naslova "Međunarodni prvak u radu" pas mora ispunjavati sljedeće uvjete:

* neovisno o starosti dva CACIT-a dobivena od dva različita suca u dvije različite zemlje ili na ispitima u organizaciji dva kluba različitih nacionalnih saveza. Oba CACIT-a moraju biti popraćena s dvije prve nagrade osvojene na međunarodnim ispitima u radu pod pokroviteljstvom FCI-a.

* kod minimalne starosti od 15 mjeseci, na FCI-međunarodnoj izložbi, najmanje ocjenu «vrlo dobar» u razredu radnih, u međurazredu ili u otvorenom razredu – bez obzira na broj privedenih pasa - ili u zemljama u kojima nema takve kvalifikacije 2.nagradu u tim razredima.

Kontinentalni Ptičari
za te pasmine važe međunarodni prvak u radu "field trial" i međunarodni prvak u radu "hunting test". (lovni ispit)

Da bi pas dobio naslov Međunarodni prvak u radu "field trial", ChIT (ft) mora imati:

a) kod minimalne starosti od 15 mjeseci dva CACIT-a ili jedan CACIT i dva R.CACIT-a u field trial-u, organiziranom pod pokroviteljstvom dva različita nacionalna kinološka saveza i dobivena od dva različita suca;
b) ako je kandidatura dodijeljena na "field trialu" na kojem se ne traži disciplina "donošenje", tada pas mora na nekom drugom ispitu pod pokroviteljstvom FCI-a dobiti najmanje kvalifikaciju "vrlo dobar" ili u zemljama koje nemaju te kvalifikacije 2. nagradu u "field trialu" s obaveznom disciplinom "donošenje";
c) kod minimalne starosti od 15 mjeseci pas mora na FCI- međunarodnoj izložbi dobiti najmanje ocjenu "vrlo dobar" u razredu radnih, u međurazredu ili u otvorenom razredu - neovisno o broju privedenih pasa – ili u zemljama u kojima nema ocjenjivanja, 2. nagradu u tim razredima.

Za dobivanje naslova Međunarodni prvak u radu "lovni ispit" ChIT (ec) pas mora imati:
a) u dobi od najmanje 15 mjeseci dva CACIT-a ili jedan CACIT i dva R.CACIT-a dobivena na lovnom ispitu pod pokroviteljstvom dva različita nacionalna kinološka saveza i od dva različita suca;
b) ako je kandidatura dodijeljena na ispitu rada u polju i na ispitu rada u vodi, pas mora još na jednom od FCI-ispita svestranosti dobiti najmanje kvalifikaciju "vrlo dobar" ili u zemljama koje nemaju te kvalifikacije, najmanje 2. nagradu u toj disciplini;
c) u dobi od najmanje 15 mjeseci pas mora na jednoj FCI-međunarodnoj izložbi dobiti najmanje ocjenu "vrlo dobar" u razredu radnih, u međurazredu ili u otvorenom razredu – neovisno o broju pasa - ili u zemljama u kojima nema ocjenjivanja, najmanje 2. nagradu.

Ako je CACIT dobio pas koji već ima naslov "Međunarodni prvak u radu", onda se CACIT-kandidatura prenosi na psa koji je dobio R.CACIT.

Dodjelu i priznavanje naslova ChIT(ft) ili ChIT(ec) od FCI-generalnog sekretarijata vlasnik psa mora zatražiti najkasnije u roku od jedne godine preko svoga saveza. Pri tome mora priložiti potrebnu dokumentaciju.

Jazavčari:
3 mogućnosti
*2 CACIT-a u radu na lisicu u umjetnom rovu (BHFK) u dvije različite zemlje i najmanje 3. nagradu na ispitu svestranosti (Vp) ili sljedoglasnosti na zeca (Sp);
*2 CACIT-a na ispitu svestranosti ili glasnog gonjenja kao i 3. nagrada u radu na lisicu u umjetnom rovu (BHFK) ili položen ispit u radu pod zemljom na lisicu ili jazavca u dvije različite zemlje;
*jedan CACIT u radu na lisicu u umjetnom rovu (BHFK) i jedan CACIT na ispitu svestranosti sa sljedoglasnosti na zeca u dvije različite zemlje.

Jazavčari kunićari:
istoga dana potrebno je dobiti 1 CACIT za izvlačenje KSchlH i 1 CACIT za istjerivanje KSpN kao i sljedoglasnost na zeca.
Pas koji je dobio R.CACIT može na zahtjev vlasnika ili nacionalnog kinološkog saveza dobiti kandidaturu CACIT pod sljedećim uvjetima:

ako pas koji je dobio CACIT već ima od FCI-a potvrđen naslov "Međunarodni prvak u radu" ili ako pas s kandidaturom CACIT već ima 2 CACIT-a, bez obzira je li njegov naslov "Međunarodni prvak u radu" od FCI-a potvrđen ili nije (iznimke su kontinentalni ptičari);
ako pas s kandidaturom CACIT u rodovnici priznatoj od FCI-a nema upisane 3 generacije;
ako je pas s kandidaturom CACIT – prema važećim FCI-pravilima - premlad za radni ili lovni ispit.
Na svakom ispitu može se dodijeliti samo jedan CACIT.

Iznimke:
a) jamari, jazavčari, foksterijeri, lovni terijeri i velški terijeri CACIT može dobiti svaki pas koji na ispitu pod zemljom postigne maksimalni broj bodova.
B) jazavčari CACIT mogu dobiti jazavčari koji na međunarodnom ispitu svestranosti dobiju 1. nagradni razred s najmanje 267 bodova u prvom stupnju.

Nakon što pas ispuni navedene uvjete ispunjeni formular sa kopijama ocjenskih lista, karticama i kopijom rodovnice dostavite u HKS.

Izvor: Hks.hr

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači