Korisne informacije

Protiv petardi glasnom glazbom i ranijom šetnjom

 

pas_se_boji_petarda.jpgZAGREB - Eksplozije petardi i drugih pirotehničkih sredstava tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana kod većine pasa izazivaju panični strah. Neki tijekom šetnje počnu nekontrolirano bježati, a drugi pak mahnito trče po stanu i grebanjem pokušavaju otvoriti vrata ne bi li se sakrili negdje gdje nema, za njihov vrlo osjetljiv sluh, nepodnošljive buke.

Iako većina ljudi u takvim trenucima reagira tako što pomiluje svog ljubimca, primi ga u naručje i tješi, dugogodišnji instruktor pasa Alen Mareković upozorava da im tako čine medvjeđu uslugu.  Naime, treba ostati miran i hladnokrvan, ignorirati buku i na taj im način pokazati da se ne događa ništa strašno.

"Vlasnici najčešće reagiraju previše ljudski pa ga miluju i hvale, međutim, to je najveća pogreška. Treba preko toga proći kao da se nije ni dogodilo, treba ignorirati njegov strah, jer gledajući svoje vlasnike on će se s vremenom jednako ponašati. Pozornost mu treba preusmjeriti na igru ili trikove koje voli", objasnio je  Mareković. Jedan od načina da se kućni ljubimci umire, napominje Mareković, su ranije jutarnje i večernje šetnje.

 

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači