Korisne informacije

Life-jacket spašava ljude i pse

Razmislite kako ćete i gdje provesti sljedeće ljeto. Ako je vaš izbor krstarenje, onda svakako u planiranju života na brodu mislite i na svog psa ako ga imate.

Osim vas i on će uživati u radostima mora i kupanja. No i na moru, kao i kod kuće, morate voditi računa o njegovoj sigurnosti i svim mogućim nepredviđenim okolnostima. Pretpostavljamo da već znate kako na svakom brodu morate, uz mali čamac, imati i pojaseve za spašavanje.

Za svog ljubimca također morate imati tzv. life-jacket da vam se, ako zatreba, nađe pri ruci. Takav plutajući kaputić psa će držati na površini mora. U opskrbljivanju kućnih ljubimaca tzv. life-jacketom najdalje su otišli Amerikanci.

life-jacket.jpg

Takva plutajuća odijela ili, ako više volite pojasevi za spašavanje, rade se od istog materijala kao i oni za ljude, imaju fluorescentnu boju i reflektirajuće trake za bolju vidljivost. Na leđima tog kaputića nalazi se ručka, pomoću koje se ljubimca može jednostavno izvući iz mora.

To je posebno važno u slučajevima kad ga iz mora izvlači nepoznata osoba. Life-jackets za pse izrađuju se u nekoliko veličina, tako da svaki lajavac može dobiti svoj broj. Za male pse do osam kilograma predviđena je extra small veličina, a onima nešto većima, do 11 kilograma, prilagođena je veličina small.

Medium odgovara psima do 23 kilograma, large do 32, a extra large poslužit će psima do 70 kilograma. Cijene tih kaputića odgovaraju veličini i kreću se od dvadesetak do četrdeset dolara.

Među najpoznatijim proizvođačima psećih pojaseva za spašavanje su tvrtke Urban Axis iz Columbusa u Ohiju, te Paws abord iz Indianapolisa. Iako takve pojaseve za spašavanje za kućne ljubimce još nismo pronašli u našim trgovinama, naručiti ih i kupiti možete putem Interneta, između ostalih i od Urban Axisa.

Ako to učinite sada, na ljeto sa svojim ljubimcem bezbrižno možete na krstarenje. Iako su psi dobri plivači i premda se nadate da nikakvih problema na moru nećete imati, što vam i mi želimo, ipak se ne dajte iznenaditi. Pripremite sve što bi vama i vašim ljubimcima u neželjenim okolnostima moglo spasiti život.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači