Korisne informacije

Nitko ne poštuje zabranu pristupa za pse na Jarunu

zabranjeni-psi-na-jarunu
Za provođenje zabrane zaduženi su zaštitari u ophodnji, ali budući da ne smiju izricati kazne, nužna im je pomoć komunalnih redara.

Na prostoru ŠRC Jarun zabranjeno je vođenje pasa i u tom smislu na svim službenim ulazima stoji znak zabrane njihovog uvođenja u centar. Jedini prostor kamo ih se može uvoditi ograđeni je dio uz ulaz Hrgovići. Zabrana je istaknuta i na nekoliko mjesta u samom objektu. Međutim, vlasnici pasa ne pridržavaju se postavljenih znakova zabrane.

Zaštitari u ophodnji zaduženi su da neodgovorne posjetitelje zajedno s njihovim psima udalje iz objekta, ali ne smiju im izricati kazne ili upozorenja. Za to je ovlašteno samo komunalno redarstvo, koje bi u ovom poslu bilo od velike pomoći zaštitarima. U tijeku su dogovori između uprave ŠRC Jaruna i Zagrebačkog holdinga o potrebi da komunalni redar bar jednom tjedno obiđe objekt i kazni prekršitelje zabrane. To bi zasigurno utjecalo na smanjenje nedozvoljenog ponašanja.

Osoblje ŠRC Jaruna zaposleno u kućicama na službenim ulazima za naplatu parkiranja nije u mogućnosti aktivno pomoći u ovom poslu niti ima ovlasti upozoravanja ili udaljavanja posjetitelja s objekta.

Jedino češćim nadzorom nadležnih službi na Jarunu i suradnjom s komunalnim redarstvom moguće je u budućnosti riješiti ovaj problem kršenja zabrane uvođenja pasa na sportske objekte.

Temu o psima na Jarunu istražili smo u sklopu našeg zajedničkog projekta Vi pitate, oni odgovaraju. U njega se možete uključiti i vi postavljanjem pitanja bilo kojoj osobi, organizaciji ili državnoj instituciji, nakon čega će naši novinari učiniti sve što je u njihovoj moći da istraže slučaj.

Izvor: Tportal.hr

 

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači