Korisne informacije

Želite vitko i zdravo tijelo? Nabavite psa!

budite-vitki-uz-psa
Tražite li najboljeg prijatelja s kojim možete vježbati, vjerojatno je to onaj četveronožni

Vlasnici pasa hodaju više, brže i vjerojatnije je da žive aktivno zahvaljujući svojim kućnim ljubimcima, pokazuju studije koje prenosi Reuters.

'Fascinirana sam koliko psi mogu biti jaki motivatori', izjavila je za Reuters dr. Sandra McCune, veterinarka i autorica knjige 'Zdravstvena korist šetnje s psima za ljude i ljubimce'. McCune tvrdi kako studije pokazuju da ćete, imate li psa i redovito s njim šećete, vjerojatnije zadovoljiti i izvršiti sve svoje svakodnevne aktivnosti.

Psi su razlog zašto dvije trećine njihovih vlasnika redovito šeće svaki tjedan, navodi se u istraživanu koje je naručio jedan proizvođač hrane za domaće životinje. Isto istraživanje pokazuje da 44 posto vlasnika pasa starijih od 65 godina vježba zbog ljubimaca. Jedna četvrtina ljudi s djecom i kućnim ljubimcima redovito posjećuje parkove i boravi na svježem zraku zbog pasa.

'Ja imam labradora, zbog kojeg šećem i kad je kiša i kad je noć, jer pas mora šetati svaki dan', kaže McCune, koja ističe da šetnja s psima pojačava društvene odnose u susjedstvu. 'Ako šećete sa psom, vjerojatno ćete započeti razgovor s drugim vlasnikom', objašnjava.

Kao sjajni trening partneri, psi daju energiju, entuzijazam i društvenu podršku koja je bitna da biste redovito vježbali, govori Shirley Archer, instruktorica fitnesa s Floride.

'Psi će osigurati društvo', kaže Archer. 'Bacanje frizbija ili lopte te trčanje su sjajne mogućnosti za dobru tjelovježbu.' Upozorava da su psi živa bića koja trebaju njegu. 'Ako se vozite na biciklu, oni moraju biti blizu. Ne smiju biti žedni, provjeravajte im šape i ne dopustite da trče odmah nakon što se najedu', savjetuje Archer.

Izvor: T-portal.hr

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači