Korisne informacije

Psi instinktivno tješe vlasnike, ali i sve druge

Psi utjehu pružaju svima onima kojima je potrebna, bez obzira da li se radi o njihovom vlasniku ili potpuno strancu, u tom su pogledu uvelike slični djeci

psi-pruzaju-utjehu

Brojni vlasnici pasa tvrde da im utjehu u teškim trenucima pružaju njihovi četveronožni kućni ljubimci. No ovo suosjećanje nije rezervirano samo za vlasnike, psi će utješiti čak i strance, utvrdila je studija Sveučilišta Goldsmiths u Londonu.
U slučaju da vide vlasnika ili stranca kako plače, psi im instinktivno prilaze kako bi ih utješili i pružili im sigurnost, potvrdila je studija na 18 pasa različitih pasmina. Svi osim tri psa utješili su ljude koji su se pravili da plaču. Najmlađi od njih 8-mjesečni labrador neutješnim je ljudima stavio šape na ramena kako bi ih utješio, prenosi Daily Mail.
- Psi nisu išli svojim vlasnicima ako su stranci plakali već su reagirali na njihove emocije. Oni ljude dodiruju na način koji pruža osjećaj sigurnosti, slično kao što to rade djeca koja grle sve koji plaču ili im za utjehu daju svoje igračke - tvrdi voditeljica istraživanja Jennifer Mayer.

Izvor: 24sata

 

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači