Korisne informacije

Allianz premijerno predstavio osiguranje za kućne ljubimce

• Na Svjetski dan zaštite životinja Allianz predstavio novi proizvod za osiguranje pasa i mačaka te donirao 300 kilograma hrane skloništima za nezbrinute životinje
• Istraživanja pokazuju da čak 88 posto vlasnika kućnog ljubimca smatra članom obitelji
• U Velikoj Britaniji četvrtina ljubimaca osigurana, a u Švedskoj čak 50 posto

osiguranje-pasa-alianz

Allianz je danas na Svjetski dan zaštite životinja predstavio novinu u svojoj ponudi: Allianz Šapa, osiguranje kućnih ljubimaca namijenjeno vlasnicima pasa i mačaka. Tom prigodom Allianz će donirati 300 kilograma hrane četirima skloništima za nezbrinute životinje u Zagrebu, Zaprešiću i Zadru.

U zemljama zapadne Europe osigurani kućni ljubimci broje se u milijunima. Suočeni s visokim troškovima liječenja, kao i problemima koji mogu nastati na izložbama ili putovanjima u inozemstvo, vlasnici često posežu za osiguranjem svojih ljubimaca. Tako je u Velikoj Britaniji četvrtina ljubimaca osigurana, dok su vlasnici u Švedskoj osigurali njih čak 50 posto. „Dok u nekim zemljama vlasnici ljubimaca podjednako brinu o osiguranju svojih ljubimaca, kao što, primjerice, brinu o osiguranju automobila ili vlastitom zdravstvenom i životnom osiguranju, kod nas to nije slučaj. Zato smo u suradnji sa stručnjacima razvili policu osiguranja kojom se može osigurati niz veterinarskih troškova, od liječenja i hospitalizacije do hitnih intervencija na putovanjima izvan Hrvatske", izjavila je direktorica Sektora za neživotna osiguranja Vesna Sanjković prilikom predstavljanja novog osiguranja.

Kako je riječ o posebnoj vrsti osiguranja, u njegovom razvoju sudjelovali su i stručnjaci među kojima i dekan Veterinarskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Tomislav Dobranić. "Veterinarska medicina jedno je od rijetkih zdravstvenih zanimanja koje nije financijski bazirano na osiguranju. Istovremeno se svaki odgovorni vlasnik psa ili mačke susreo s potrebom cijepljenja svog ljubimca, ali i nizom iznenadnih neugodnih situacija kao što je određena bolest ili nezgoda koju je trebalo liječiti. S rastućim cijenama veterinarskih usluga i sve većom ponudom dijagnostike, terapije, kirurških i stomatoloških zahvata, mnogi vlasnici kućnih ljubimaca teško izlaze na kraj s financiranjem liječenja svojih ljubimaca. Osiguranje predstavlja dobro rješenje za one koji žele preduhitriti troškove, a koji mogu doseći i nekoliko tisuća kuna", komentirao je Dobranić.
.
Polica se ugovara uz osiguranje privatne imovine, a osigurati se mogu mačke i psi već od dva mjeseca starosti, bez obzira na to imaju li rodovnik ili ne. Uvjet je da moraju biti redovno cijepljeni protiv bjesnoće i zaraznih bolesti te označeni mikročipom.

"Za vlasnike pasa i mačaka smo pripremili pakete osiguranja prilagođene različitim potrebama osiguranika. Mjesečna premija osiguranja pasa se kreće od 45 do 150 kuna, a za mačke od 30 do 60 kuna mjesečno. Za štence osigurane do četvrtog mjeseca i cijepljene prema veterinarskom kalendaru cijepljenja, premija osiguranja se umanjuje za iznos troškova trećeg po redu cijepljenja", objasnila je Marina Pupić-Bakrač, voditeljica projekta Allianz Šapa.

Uz osiguranje zdravstvenih troškova i putno osiguranje, policom se mogu osigurati i troškovi oglašavanja u slučaju izgubljenog ili ukradenog ljubimca, troškovi hotelskog smještaja ljubimca u slučaju smrtnog slučaja u kućanstvu ili teške tjelesne ozljede vlasnika zbog koje se ne može skrbiti o životinji ili štete u domu zbog koje nije mogući daljnji boravak, troškovi izdavanja uništenih isprava o životinji, troškovi eutanazije te pomoćna naknada kod uginuća ljubimca.

Povodom predstavljanja novog osiguranja, Allianz će donirati 300 kilograma hrane skloništima za nezbrinute životinje „Šapica" u Zaprešiću, „Noina arka" i „Dumovec" u Zagrebu te Udruzi za zaštitu životinja Zadar.

Detaljnije informacije o samoj polici osiguranja možete pronaći na www.allianz.hr

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte:
Sonja Miočić Maksić
direktorica Korporativnih komunikacija

Allianz Zagreb d.d.
Heinzelova ulica 70
10 000 Zagreb
Tel. +385 1 3670 270
Fax.+ 385 1 3670 466
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.allianz.hr

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači