Korisne informacije

Bonton ponašanja za vlasnike pasa

Kada ste na livadi s drugim psima, umjesto da pričate na mobitel uvijek pratite što radi vaš pas jer svađa oko loptice u sekundi može prerasti u ozbiljan sukob

bonton-za-vlasnike-psa

Parkovi za pse u Hrvatskoj prava su rijetkost, a u nedostatku istih vlasnici se snalaze na razne načine, najčešće vodeći svoje ljubimce na javna mjesta gdje borave i ostali ljudi. Zna se dogoditi da pas zaluta na travnjak gdje postoji znak zabrane - okrugla tabla s prekriženim psom. Danas, kako bi izbjegli visoke novčane kazne, prijeke poglede i ružna dobacivanja sugrađana donosimo pet pravila lijepog ponašanja za vlasnike pasa:

1.Sa odgojem psa počnite odmah, čim malo preslatko stvorenje dođe u vaš dom. Da li će pas znati dati šapu, glumiti da je mrtav i slično manje je važno, ali minimum koji ga morate naučiti je da hoda na lajni, sjedne/legne,stane i dođe na vaš poziv. Tim naredbama psa ćete naučiti da ne skače po vama, drugim ljudima i psima, a ne manje važno naučit ćete ga kako prelaziti ulicu,kako izbjegavati ostale opasne situacije i kako se ponašati u društvu drugih pasa. Ako pas nije socijaliziran i pokazuje agresiju potražite pomoć stručnjaka za ponašanje pasa.

2. Ako postoji tabla kojom se zabranjuje pristup psima, poštujte znakove. Izbjegavajte dječje parkove i livade u neposrednoj blizini škola, vrtića, staračkih domova i bolnica!

3. Uvijek počistite za svojim psom, a vrećicu s psećom kakicom bacite u za to predviđenu kantu. Budući da ih većina gradova nema dovoljno ili ih nema uopće bacite ih u običnu kantu za smeće.

4. Ne namećite svog psa nepoznatim ljudima! Neki ljudi, pogotovo djeca boje se pasa. 'Neće vam ništa' i ostale izgovore izbjegavajte jer koliko god vama vaš dlakavi ljubimac bio sladak postoji mogućnost da pas na nekoga skoči ili ga ugrize. Psa zato vodite na lajni, a ako je agresivan stavite mu brnjicu.

5. Šetnja psa odgovoran je zadatak! Kada ste na livadi s drugim psima, umjesto da pričate na mobitel uvijek pratite što vaš pas radi. To ne znači da ne smijete pričati s drugim vlasnicima, ali pas uvijek mora bit na oku jer primjerice bezazlena pseća svađa oko loptice, ako se ne spriječi na vrijeme, pogotovo ako jedan od pasa nije socijaliziran u sekundi može prerasti u ozbiljan sukob.

Izvor: 24sata

 

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači