Korisne informacije

Prisutnost psa dobra je za vaše zdravlje

O pozitivnom djelovanju mačke na ljudsko zdravlje već su napisane priče i priče. No znanstvenici su utvrdili da podjednako blagotvorno na ljude, djeluje i glađenje pseće dlake.

 

Samo nekoliko minuta dnevno potrebno je milovati psa, pa će napetost, stres, anksioznost i sve prateće pojave koje uzrokuju psihička i srčana oboljenja biti znatno manje.

 

pas-dobar-za-zdravlje2.jpg

Srčani bolesnici za vrijeme hospitalizacije puno će se brže oporavljati, ako su u mogućnosti družiti se sa svojim psom, milovati ga i igrati se s njim. To su utvrdili znanstvenici u Dalasu, odnosno u njihovoj organizaciji za srce.
 
Do istog zaključka došli su i zdravstveni djelatnici i znanstvenici na kalifornijskom medicinskom sveučilištu u Los Angelesu, gdje je provedeno slično istraživanje. Tom prilikom je utvrđeno, da na zdravlje i raspoloženje srčanih bolesnika puno bolje djeluje prisutnost psa, nego volontera.
Naime, kod bolesnika koji su 12 minuta proveli s psom, anksioznost je bila 24 posto manja nego prije, a kod pacijenata koji su tih 12 minuta proveli s volonterom, anksioznost se smanjila za svega deset posto.

 

Još zanimljiviji podatak kaže, da su psi količinu hormona stresa endorfina kod pacijenata smanjili za 17 posto, a volonteri tek za dva posto. Studijom je utvrđeno, da i kratkotrajno maženje psa ima blagotvorno djelovanje na ljude sa srčanim oboljenjima, te njihovo psihofizičko i psihosocijalno stanje.

 

pas-dobar-za-zdravlje.jpg

Takva i slična istraživanja, kojih je posljednjih godina sve više, polako nam potvrđuju već od davnine poznatu tezu, da je pas čovjekov najbolji prijatelj. Sada nam i znanost to dokazuje, ali i objašnjava - zašto.
 
Pa, kad je tako, što čekate? Možda neko malo, napušteno štene čeka upravo vas, da vam pomogne u savladavanju zdravstvenih problema bilo koje vrste. Pokušajte, izgubiti nećete ništa, a dobit ćete nekoga tko će vas bezuvjetno voljeti.

 

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači