Korisne informacije

Posvetite dodatnu pažnju svojim ljubimcima

Ljeto se bliži svom kraju, a to ne rastužuje samo nas koji se moramo vratiti svojim radnim obavezama, stresu, rokovima i svemu ostalom što posao nosi sa sobom, nego i naše ljubimce koji će većinu vremena provoditi sami.
vise-paznje2.jpg
 
Nama koji ih imamo već dugo dobro je poznat tužan pogled kojim nas ljubimci, posebno psi, ispraćaju prilikom odlaska na posao, ali i sreća i veselje koje nam pokazuju u trenutku povratka.


Dnevna rutina, vrijeme u kojem su prepušteni uglavnom sami sebi ili, ako imaju sreće, još jednom četveronožnom prijatelju, loše vrijeme, kiša i jesen i kod naših ljubimaca mogu izazvati mrzovolju.


Zbog toga mogu pokazivati laganu nervozu ili depresiju, a nakon dinamičnog ljeta i cjelodnevnog druženja s članovima obitelji, ljubimcima teško pada samoća. Da je što bezbolnije prebole, pomoći im mogu njihovi vlasnici i to na relativno jednostavan način - dodatnom pažnjom.


vise-paznje.jpgIskoristite lijepo vrijeme koje će, nadajmo se, potrajati još barem dva mjeseca za izlet u prirodu i duge šetnje u kojima ćete i jedni i drugi beskonačno uživati. Ovo je i vrijeme da upišete mladog psa u kakvu školicu (ima ih jako dobrih, raspitajte se) kako bi naučio osnovna pravila ponašanja.


Umjesto da pokazano u školici vježbate u stanu, otiđite popodne na livadu, a psa za svaku ispravno obavljenu radnju nagradite komadićem omiljene mu poslastice. No dok vas nema, pas koji je tjednima bio s vama, zaigran i zaokupljen druženjem, može počiniti kakvu nepodopštinu. U tome odgoj ne igra preveliku ulogu, nego njegov stres i bunt.

 

Stoga prilikom povratka s posla u stanu možete naći istrgane novine ili 'pojedenu' knjigu, te papuču koju ste mu ostavili nadohvat šapa. U takvim slučajevima nemojte se ljutiti i nemojte kažnjavati svog ljubimca.


Strpljivi morate biti i ako inače uredan pas, koji to uvijek radi vani, nuždu obavi u stanu. Nemojte vikati ili ga slučajno udariti, on zna da je pogriješio, a to nije napravio u znak protesta, nego zbog straha i panike od ponovnog suočavanja s danima usamljenosti.

 

 Posvetite stoga malo više pažnje svojim ljubimcima, razveselite ih omiljenom poslasticom i sve te neugodnosti, koje ne uključuju zdravstvene teškoće, vrlo brzo će biti zaboravljene.

 

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači