Njega psa

Njega očiju

Njega očiju usko je povezana s vrstom dlake. Za kratkodlake pse koji imaju njušku sa vrlo kratkom dlakom - poput fox terijera, pinčeva, dalmatinera, baseta - nema velikih problema.

Za dugodlake pse koji imaju njušku sa vrlo kratkom dlakom - poput samojeda, škotskog ovčara, bernardinca - ukoliko suze dovoljno ih je čistiti bornom vodom; ukoliko izbacuju sluz ili su crvene, potrebno je posjetiti veterinara.

njega-ociju.jpg

Psi s dlakom srednje dužine koji maju njušku sa dugom dlakom - poput cairn terijera, shi - tzua, briarda, bobtaila, maltezera, bergamskog ovčara - zahtijevaju dodatnu njegu. Zbog duge dlake psu treba redovito čistiti oči bornom vodom ili eventualnim rezanjem  dlake (malim škaricama), koja raste preblizu oka. Ukoliko ne ošišate dlake na vrijeme moglo bi doći do komplikacija, poput konjuktivitisa.

Najveći problemi javljaju se kod začepljenja suznih kanala, osobito kod pripadnika manjih pasmina. Doge imaju problema s crvenilom očiju. Druge infekcije koje mogu pogoditi oči osim konjuktivitisa su entropion, ili savijanje očnog kapka prema unutrašnjosti oka, te bolest rožnice koju može uzrokovati ogrebotina ili virus koji se pojavljuje u obliku bijele točkice na rožnici. Ukoliko dođe do ovakvih problema, potrebno je što prije posjetiti veterinara koji će obaviti potrebne intervencije.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači