Njega psa

Obrezivanje (kupiranje) ušiju

I taj je kirurški zahvat dospio u današnju kinologiju iz prošlog stoljeća, kada se za nj moglo naći opravdanja, no danas je isključivo moderni, kozmetički zahvat.

obrezivanje-usiju.jpg

Uške su se obrezivale (kupirale) onim psima, koji su u prošlom stoljeću služili u borbama pasa. Taj sport je već odavno zabranjen, a tek nedavno je i kinologija odlučila da se jednako ocjenjuju psi s obrezanim uškama, kao i oni kojima uške nisu obrezane. U Velikoj Britaniji, dapače, usvojen je zakon koji čak zabranjuje rezanje uški, pa i repa, no u nas i drugim europskim državama to je dopušteno, ali samo do dobi od 2 mjeseca.

Obrezivanje uški je pravi kirurški zahvat, koji se najpovoljnije odvija u dobi od 7 tjedana. Obavlja se pod narkozom. Postoje različite operativne tehnike i pomagala koja omogućuju preciznost u postizanju simetričnosti obrezanih uški. No, za potpun uspjeh operacije potrebna je ozbiljna postoperativna njega. I pored toga, pojedini psi operativnim zahvatom ostaju unakaženi za čitav život.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači