O psima

Svemu dođe kraj

Ovaj je članak prije svega namijenjen onim ljudima, koji psa doživljavaju kao člana obitelji. Provode s njim mnogo vremena, razumiju ih, uživaju i njihovim ludorijama, nerado ih ostavljaju same kod kuće, a kada se vrate kući spuštaju najlone s place na pod, kako bi se prije svega poigrali sa svojim prijateljem.

S vremenom se tako, između čovjeka i životinja razvije bliska veza, nedostaju jedan drugome, ako se ne vide i samo nekoliko sati. Zbog kratkog životnog vijeka naših kućnih ljubimaca, takva dugogodišnja veza uglavnom završava smrću psa. Svi znamo da je smrt neminovna, da je dio života, na žalost rijetki su oni koji je dočekaju spremni. Ugine li životinja u dubokoj starosti ipak nam je malo lakše. Pomislimo na veseli život koji je imala i znamo da smo učinili sve kako bi i mi i ona uživali čim duže. Očekujemo lavež kada je gost na vratima, automatski stavljamo vodu u praznu zdjelicu, nemamo razlog za šetnju, još dugo čujemo tapkanje šapa, i povrh svega jako smo tužni. U takvim situacijama uvijek dajemo isti savjet: odmah nabaviti novog kućnog ljubimca. To nije zamjena, niti nadomjestak za prvog ljubimca, niti mu mora biti sličan. To je način da nastavite sa svojom životom onako kako ste navikli, a koliko god različita bila nova pridošlica, priuštiti će vam isto toliko radosti. Nikada nećete zaboraviti vašeg prvog psa, ali nova životinja potpuno će vas okupirati. Neprimjetno, polako zavući će vam se pod kožu i, već za nekoliko dana veseliti ćete se šetnjama i znati ćete tko se vama najviše veseli kad dođete s puta.


Tamara Ferari-Miškulin dr.vet.med.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači