O psima

Vježbajte sa svojim četveronožnim prijateljem

vjezbajte-sa-psima
Na ovaj način, zaposleni vlasnici pasa mogu spojiti ugodno s korisnim: prošetati svog četveronožnog prijatelja i sami vježbati u isto vrijeme. Kroz sat vremena vježbanja, vlasnici pasa se bore s aerobnim aktivnostima visokog intenziteta i koncentriraju na snagu, ravnotežu i kardiovaskularne izazove, dok se "pseći dio tima" bavi poslušnošću u školici dobrog ponašanja.

Trenerica centra Leash Your Fitness u San Diegu, Dawn Celapino, obično predvodi sate sa devet klijenata vani u prirodi, gdje je vježbanje najzdravije, a psi imaju prilike trčati i trčati i trčati.

"Većina osoba koje treniraju kod mene rade cijeli dan i osjećaju se krivo jer moraju opet ostaviti svoje pse same dok su u teretani ili žele provesti vrijeme s njima preko vikenda", objasnila je instruktorica fitnessa. Međutim, odrasli nisu jedina klijentela s kojom radi. Njen je centar za vježbanje prilagođen svim uzrastima - najmlađi polaznik ima samo 11 godina, dok s njima vježbaju i poneki 80-godišnjaci.

"Puno je zabavnije od obične šetnje sa psom niz ulicu", smatra Nancy Kelly, jedan od redovitih polaznica tečaja u prirodi. Dva puta tjedno, ona i njena labradorica Montana druže se na ovakav izazovan način, a druge dane Nancy trči ili trenira u teretani. Ovakav oblik vježbanja njima je puno pomogao - Nancy (49) je smršavjela za jednu konfekcijsku veličinu, a njena je labradorica izgubila čak četiri kilograma!

Prema smjernicama američkog Ministarstva zdravstva, odrasli trebaju dva i pol sata aerobnih aktivnosti tjedno, spojeno sa treningom snage dva puta tjedno kako bi bili zdravi. Jednako tako, kućni se ljubimci moraju baviti "vježbanjem", a količina fizičke aktivnosti ovisi o pasmini. Veći pripadnici psećeg svijeta u odrasloj dobi bi se trebali istrčavati 20 do 30 minuta dnevno.

Osim što psi trče sa svojim vlasnicima u centru Leash Your Fitness, oni također pohađaju školicu poslušnosti.

Kada ste zadnji put izveli svog najboljeg prijatelja u dugu šetnju u prirodi? Ako to njegovo krzno dopušta, veselite se snijegu zajedno!

www.ordinacija.hr

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači