O psima

Osjetilo vida

Orijentacija u okolici pomoću vida u pasa je od trećerazrednog značenja. Usporedimo li čovjeka zdrava i normalna vida sa psom, onda pas vidi kao čovjek samo prvih nekoliko mjeseci života.
Mlado štene progleda u prosjeku od 12. do 15. dana života. Oči mu se sasvim razbistre tek u dobi od oko 1. mjeseca, kada počinje vidjeti svoju okolicu kao i čovjek. No zbog stalnog razvoja kratkovidnosti, već sa 8 mjeseci mladi pas nije u stanju prepoznati svoga vlasnika na udaljenosti od 100 metara ako vlasnik miruje i ako se isključe ostale mogućnosti prepoznavanja mirisom ili sluhom. Tek po karakterističnim kretnjama, kojih prepoznavanje je stvar iskustva, pas prepoznaje svoga vlasnika. U dobi od 2 godine ta se udaljenost smanjuje na manje od 40 metara, a u dobi od 8 godina više uopće ne vidi, već samo razlikuje sjene koje oko njega kruže. U to je vrijeme već razvijena i staračka mrena na očima psa. To što pas još i u toj dobi pokreće oči kao da promatra, a zapravo prati mirisna i zvučna zbivanja, stvar je navike i stečena iskustva. To je i način na koji se može ustanoviti je li pas rođen slijep ili je oslijepio kasnije.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači