O psima

Pas koji kopa

S dolaskom lijepog vremena, a pogotovo ako imate kuću, svojeg psa sve više puštate da provodi vremena u vrtu. Naravno da ste i Vi u tom vrtu, uređujete ga i sadite cvijeće - uostalom, želite da taj dio Vaše kuće bude Vaš ponos. Puštajući psa u vrt, suočavate se s jednim problemom koji je skoro neizbježan, a to je kopanje rupa po cijelom Vašem vrtu.

Prije nego Vam vrt postane mjesečeva površina, a cvijeća ima više kod susjeda nego kod Vas, pokušajmo riješiti ovaj problem na opće zadovoljstvo Vas i Vašeg psa.

pas-kopa.jpg

Jedan od razloga zašto pas kopa rupe je taj, što traži krtice u Vašem vrtu ili mu je možda dosadno, pa pokušava pobjeći van. S malo pozornog promatranja ponašanja psa možete otkriti problem.

Ako Vaš pas traži krtice, riješite ih se pomoću raznih elektroničkih naprava ili na neki drugi način, ali nikako nemojte koristiti otrovne meke - mogli bi napraviti više štete nego koristi.

S druge strane, ako pas kopa rupu u hladu znači da traži hladno i ugodno mjesto za bijeg od vrućine. Pomognite mu na slijedeći način: kupite mu jedan mali plastični bazen i napunite ga sa vodom i stavite na to mjesto u hlad. Vjerujte, pas će Vam biti zahvalan.
Ako pas kopa rupu blizu ograde i beskorisno laje pritom, znači da mu je dosadno i da pokušava pobjeći van. Lijek je - provedite više vremena s Vašim psom, odvedite ga u šetnju, igrajte se s njim - ukratko, odvratite mu pažnju od rovokopačkih radova. Pas ne kopa iz obijesti, već uvijek iz nekog razloga. Ako je Vaš pas i dalje odan kopač, odredite u jednom dijelu dvorišta mjesto za njegove kopačke eskapade. Ogradite taj dio s drvenom ogradom, usipajte u taj okvir kombinaciju pijeska i zemlje i  kad pas počne kopati po drugom dijelu dvorišta, odlučno zavičite "NE" i odnesite ga do tog ograđenog područja.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači