O psima

Pas koji laje

Lajanje je način na koji pas komunicira. Jako je važno da pravilno protumačimo zašto pas laje.

Pas laje iz tri osnovna razloga:
1. Zato što mu je dosadno, 2. Zato što je uplašen i nervozan ( neki su psi posebno uplašeni ako ostanu sami),
3. Zato što je čuo neobične šumove i daje to vlasniku na znanje.

lajanje.jpg

Lako je prepoznati psa koji laje iz dosade, njegovo je lajanje monotono i ritmičko, većinom ti psi vrijeme provode sami i takva vrsta lajanja im jednostavno ubija monotoniju. Razbibriga za takvog psa bi bila promjena okoline s više druženja i šetnje. Također, ako ne možete biti više vremena s njime, nabavite mu nekoliko igračaka, ili ako vam prostor dozvoljava dovedite mu još jednog psa za igru.
Ako pas neprestano laje na neobične zvukove, to bi moglo značiti da je kao mali bio izložen plašenju i stresu i jednostavno lajanjem traži vašu povećanu pažnju. Nakon nekog vremena to će mu prijeći u naviku i jednostavno će tim lajanjem dresirati vas i vašu pažnju.

Rješenje ovog problema je u odvlačenju pažnje vašeg psa kada laje na nešto drugo. Na primjer, možete od psa tražiti da kada laje svaki puta mora sjesti ili leći.

Ako pas laje zbog straha od usamljenosti, taj problem morate rješavati na slijedeći način: izlazite iz kuće na kraće vrijeme i svaki put kad se vratite, nagradite psa s nekom poslasticom i tako malo po malo produžujte vaš ostanak izvan kuće, pa će tako i vaš pas shvatiti da nije ostavljen i da ćete se vi vratiti.

Ako ipak ne uspijete riješiti problem lajanja na gore navedene načine, ostaje vam da posjetite veterinara ili psećeg trenera ponašanja i porazgovarate s njim u vezi ovog problema.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači