Odgoj psa

Kad ljubimci zavire na vaš stol

Pas vam je sa stola ukrao šniclu koju ste namjeravali ispeći... Ili još gore - pas vam je halapljivo pojeo sve iz tanjura. Imate goste i na stolić u dnevnoj sobi stavili ste hrpu narezaka i sira... Ali odjednom toga više nema, a vaš vas ljubimac gleda tako nedužno...

Slične situacije, vjerujemo, dogodile su se mnogima od vas koji živite sa psima. Na pitanje zašto oni kradu našu hranu, dva su najčešća odgovora - ili su pohlepni ili se tako dobro zabavljaju.
Bilo koji razlog da je u pitanju, treba ih od te ružne navike što prije odučiti. Ako štene iz vašeg tanjura krade komade hrane, najvjerojatnije želi privući vašu pažnju i reći vam - ja sam tu, pogledaj me, igraj se sa mnom, treba mi ljubavi...
Ako potrčite za psom kad vam je ukrao nešto iz tanjura, samo ćete mu dati poticaj da nastavi s tom nimalo lijepom igrom. Zato, reagirajte sasvim drukčije nego što on želi i očekuje. Kratko rečeno - ignorirajte ga nekoliko sati. Bit će mu savršeno jasno zašto to činite i što je najvažnije - znat će da je kažnjen.
 
Drugi razlog - pohlepu - također je moguće bezbolno riješiti dosljednošću i upornim radom. Prije svega, nikada ne treba davati psu hranu i sitne zalogajčiće, odnosno slastice između obroka, pa tako i neće doći u napast da se, kad ima priliku, sam posluži.

No ako to ipak čini, budite lukaviji od njega. Uzmite komad mesa, natopite ga u ocat, alkohol i limunov sok i ostavite ga na tanjuru. Samo mirno gledajte kako će vaš halapljivac proždrljivo zagristi i još brže ostaviti do malo prije tako poželjan zalogaj.
Osim mješavine octa, alkohola i limunovog soka, može poslužiti jestivo ulje i ljuta paprika. Uvaljajte meso u to i vidjet ćete grimasu kojom će pas odbaciti nešto što mu se činilo tako slasno i primamljivo. Na vas se neće ljutiti, a vi ćete problem njegovih krađa vaše hrane postupno riješiti.

Sretno.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači