Odgoj psa

Osnovna pravila odgoja

U početku je odgoj više ili manje poučavanje, jer osam tjedana star pas ne može još razumjeti viši nivo učenja. Poučavanje je prva stepenica odgoja i završava između šestog i desetog mjese­ca starosti. Odgojem se do tog razdoblja naziva svakodnevnih pola sata vremena odvojenih za igru sa psom. Kroz igru vježba­mo s njim i on postepeno uči. Pojedina vježba mladog psa ne smije trajati više od pet minuta, dok se u pubertetu to vrijeme po­većava na deset minuta. Za po­jedine naredbe moramo upotrebljavati uvijek iste riječi. Izbje­gavajte kazne,  jer se učenje pos­pješuje jedino motivacijom. Kada kažnjavamo psa, ne smijemo mu time  oduzeti samopouzdanje.

Najbolji pokazatelj da kazna nije bila prejaka je ako nas pas nakon završene vježbe poliže po ruka­ma ili dotakne njuškom te nam tako pokaže svoju naklonjenost. Tako nam želi pokazati da je opet dobar.

Pohvalu i kaznu pas može shva­titi tek kada navrši  13 - 16 tjedana. Jasno mu je da su draganje i nježno lupkanje rukama po krznu uz prijatan govor zna­kovi da je postupio onako kako smo to od njega tražili. Vikanje i kazna uslijedit će kada napravi nešto što ne smije. U tom raz­doblju počinje spoznavati autori­tativan način odgoja.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači