Podmladak

Spolni život

Među instinktima svakog živog bića izdvajaju se dva osnovna, što dominiraju u svim zbivanjima tokom čitava života. To su instinkt samoodržanja, ili borba za opstanak i instinkt održanja vrste, ili spolni nagon.
Vođeni s ova dva instinkta, vukovi se skupljaju u čopore.
Zajednički lakše dolaze do hrane, jači su u samoobrani i time potpuno zadovoljavaju nagon samoodržanja. Ali u čoporu pronalaze i način za održanje vrste.
Odvojivši se od vučjeg života u čoporu, psi su prišli ljudima, i u življenju s njima pronašli izvor svog samoodržanja. Čovjek se brine o njihovoj hrani i njihovoj sigurnosti. No instinkt održanja vrste sa svim pratećim manifestacijama ostao je u pasa nepromijenjen, jednak kao i u doba života u čoporu.
Spolni život pasa prirodan je i nagonski, i dominira u svim fizičkim i psihičkim zbivanjima u organizmu. Svakog proljeća i jeseni kuje se tjeraju, privlače mužjake, pare se i dva mjeseca potom donose na svijet svoje potomstvo. Zacijelo, u uvjetima dugogodišnjeg života uz ljude, te njihovog utjecaja selekcijom i sličnim stalnim ili povremenim zahvatima na razvoju pojedinih pasmina, poremetio se taj prirodni proljetno - jesenski ritam. To je razlog što postoji prilično veliki broj kuja koje se tjeraju u druga godišnja doba, no ciklička pojava tjeranja kuja svakih 6 mjeseci prilično je čvrsto sačuvana uz neznatan broj izuzetaka. Razmak između dvaju tjeranja traje u njih koji mjesec kraće ili duže, ali je uvijek jednak u svake kuje.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači