Podmladak

Spolno sazrijevanje mužjaka

U relativno ranoj dobi, što ovisi o pasminskim osobinama brzine razvoja, mladi pas počinje pokazivati interes za svoje spolovilo koje učestalije nabrekne, a koje tada liže. To se uglavnom događa u vrijeme kada pas počinje mokriti dižući jednu nogu uvis.
Neki psi u to vrijeme pokazuju veoma jaki spolni nagon prema svemu što im je u kući blisko i drago. Događa se da napastuju nogu svoga gospodara, svoj jastuk ili neki drugi predmet. Tu pojavu, kao i pretjerano lizanje nabreklog spolovila valja sprečavati jer se mogu pretvoriti u neugodnu i neukusnu naviku.
U isto vrijeme mladi se pas mijenja i psihički: postaje samostalan, ne sluša više kao prije, tvrdoglav je, čak i ratoboran. No valja ga razumjeti - to je pubertet. Razvojna faza spolnog dozrijevanja traje različito dugo, ovisno o pasmini, no u prosjeku s 15 do 16 mjeseci mladi je pas spolno zreo i sposoban imati potomstvo. U nekih kasnozrelih pasmina i mnogo kasnije.
Mužjak nije podložan cikličkim promjenama kao kuja. Čak i spolni nagon spolno zrelog odraslog psa budi se tek na mirisni podražaj iscjetka kuje koja se tjera. Ako, dakle, u okolici nema kuja, s ponašanjem mužjaka nema problema. No ako u blizini živi više kuja koje se tjeraju jedna za drugom, pas će biti stalno nervozan, plah, neposlušan, sklon bijegu pred prag odabranice i pun ožiljaka suparničkih zubi.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači