Podmladak

Tjeranje

U doba tjeranja oko kuje se privučeni mirisom okupljaju mužjaci. Svade se međusobno, odmjeravaju snagu neozbiljnim tučnjavama, jednom riječju, prave se važni. Kuja ih upoznaje i donosi odluku.
I u njezino vrijeme, kad stidnica naglo omekša, a iscjedak se počne gubiti, što se zbiva u prosjeku od devetog do četrnaestog dana od početka pojave iscjetka, kuja odlazi s odabranikom na ljubavnu igru koja završava parenjem. U čistokrvnih kuja, kojima redovito vlasnik izabire partnera, preskače se cijeli ritual upoznavanja i stvaranja naklonosti; tada vlasnik mora to nadoknaditi dovodeći mužjaka da se upozna, ali na neutralnom terenu, dakle, ne u domu mužjaka ni u domu ženke. Tek kod čina parenja moguće je ženku odvesti mužjaku, ali nikako obratno. Mnoge kuje u svom prostoru jednostavno ne pristaju na parenje. U svom, pak, dvorištu mužjak je sigurniji i agresivniji, što je veoma važno ako kuja nije upravo tog časa sklona parenju; tada je na taj čin valja na neki način prisiliti. Sigurnije je i pouzdanije da će doći do parenja ako mužjaka i ženku pustimo slobodne na nekom prirodnom prostoru, samo što tada prijeti opasnost da za vrijeme ljubavne igre dođe nepozvani pas i sve pokvari.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači


Notice: Undefined variable: tags in /home/vauvaun/public_html/modules/mod_miniadspot/mod_miniadspot.php on line 23

Notice: Undefined variable: tags in /home/vauvaun/public_html/modules/mod_miniadspot/mod_miniadspot.php on line 24