Podmladak

Briga o leglu

Štenad se rada slijepa i nemoćna. Majka ih pazi, brine se o njima, hrani ih, čisti i ureduje. Promatrajući leglo iz dana u dan možemo uočavati promjene na psićima. Možemo vidjeti kako rastu, kako pomalo postaju pokretni, kako još slijepi osvajaju svoj teren i upoznavaju se s okolicom. Kada konačno između dvanaestog i petnaestog dana progledaju, već su sposobni za male avanture.

Medu njima ćemo uočiti primjerke određenog karaktera i posebnih vanjskih znakova, moći ćemo ih razlikovati međusobno, čak naslućivati koje su osobine naslijedili od svojih roditelja.

briga-o-leglu.jpg

Štenad u leglu valja zadržati do dobi od 8 tjedana. U tom vremenu štene uči i navikava se na društvenost, ali i na borbu za vlastita prava. Dolaze do izražaja i jačaju karakterne crte. Kuja majka im pobuđuje različite uvjetne reflekse, odgaja ih i oštri im instinkte.
U dobi od oko 3 tjedna psićima počinju izbijati oštri mliječni zubići. Do tog su vremena sisali majku, ali sada to kuju počinje boljeti i ona ih postupno napušta. Neke kuje doje svoju štenad za cijelo vrijeme boravka u leglu, no prirodno je da pojavom zubića u štenadi postupno prestaje sisanje; u dobi od mjesec dana u većine kuja više nema mlijeka i štenad posve samostalno jede pravu hranu. U dobi od oko 25 dana štene, dakle, mora već znati jesti i dobivati pravu hranu, ne samo zato što ga majka više ne doji već i stoga što njezino mlijeko svojim sastavom ne može zadovoljiti mladi organizam u toj burnoj razvojnoj dobi.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači