Prehrana

Zašto psi ne smiju jesti čokoladu?

 

 

 

pas_sa_cokoladom.jpg

 
Rijetko tko od nas vlasnika ne voli čokoladu, a kako volimo i svoje pse, naravno da volimo sve dobre stvari podijeliti s njima. No nekad to nije najpametnije čak, štoviše, može završiti i smrću vašega psa.

Shvatite ovu rečenicu ozbiljno: I MALE KOLIČINE ČOKOLADE MOGU UBITI VAŠEGA PSA...
Čokolada sadrži visok postotak masti, pored toga sadrži i kofein i theobromin koji su dvije vrste nervnih stimulansa, koji također potiču i jače izlučivanje urina i pojačani rad srca.


Ako vaš pas prosječne težine oko 10 kilograma pojede mali komadić čokolade tj. mali napršnjak, najvjerojatnije mu neće biti ništa. No ovo je općeniti odgovor, pa bi pravo pitanje glasilo: KOLIKO JE ČOKOLADE TOKSIČNO?
Bijela čokolada - 100 grama je dovoljno da uzrokuje nervne probleme kod 10 kilograma teškog psa, dok je tamna  čokolada  dvostruko opasnija - već 75 grama može ubiti vašeg psa!
Čak i ako vaš pas ne pojede veliku količinu čokolade i slatkiša da uzrokuju otrovanje, mogu uzrokovati dijareju (proljev) i povraćanje.
Ako ste sigurni da je vaš pas pojeo čokoladu ili slatkiš i ima gore opisane simptome, odmah ga odvezite svojem veterinaru, jer je svaka minuta važna.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači